Et London-basert hedgefond legges ned etter å ha shortet meme-aksjen GameStop og lidd prosentvis tosifrede tap.

White Square Capital som på høyden skal ha forvaltet nesten åtte milliarder kroner, har etter at de har «gjennomgått forretningsmodellen» skissert planer overfor investorene om å legge ned hovedfondet og returnere investorkapitalen.

Den almindelige manns triumf

Dette er et av de første hedgefondene som må legge ned som følge av at de har veddet mot såkalte meme-aksjer. Aksjene har gått viral på sosiale medier og som resultat har kursen skutt i været. Dette har i manges øyne blitt «feiret» som den almindelige manns «seier» over finanshaiene.

White Square Capital er ikke første fond som lider store meme-tap. Det amerikanske hedgefondet Melvin Capital tapte angivelig mer enn 50 prosent i januar; forvaltningskapitalen ble redusert fra 12,5 til – etter at selskapet ble tilført nødmidler – åtte milliarder USD.

Les Politainment: Har USA startet en økonomisk revolusjon? Vi snakket med nordmann som handlet Gamestop-aksjen tidlig

Finansgeniet Keith Patrick Gill

Tapene kom etter at en haug småinvestorer støvsuget markedet for GameStop-aksjer og presset prisen til rekordhøye verdier. Det hele startet med at finansgeniet Keith Patrick Gill avdekket at det var shortet flere aksjer i selskapet enn det var i omløp. Som resultat gikk GameStock-aksjen fra 17,25 USD ved begynnelsen av året, til så høyt som 483 på toppen. 

Annonse
Les Politainment: Dette er mannen som startet aksje-revolusjonen

Kilde: Financial Times

Annonse