Gill er mannen bak GameStop-rabalderet. Han viste verden at sosiale medier kan gi enorme muligheter i aksjemarkedet.

Dette er «deepfuckingvalue»

Keith Patrick Gill er finansrådgiver fra Massachusetts. Han står bak YouTube-kanalen Roaring Kitty hvor han det siste året har argumentert for å investere i GameStop. Han står også bak en mengde innlegg på Reddit-underbruket r/WallStreetBet under brukernavnet DeepFuckingValue, ifølge New York Times.

Keith Patrick Gill er alt du forventer at han skal være. Han er 34 år gammel, han har skulderlangt hår som han holder på plass med et orange samurai-pannebånd. Han pusler med sin YouTube-kanal fra en kjeller i Boston, gjerne ikledd katte-T-skjorter. Skrivebordet er fullt av skitne kopper, teknisk utstyr, sportshatter og Uno-kort. Han er gift og har to barn.

GameStop-aksjen startet på under 5 dollar – nå er den over 300

Idag “leder” Gill en hær av småsparere som har investert i GameStop-aksjer. Da han publiserte sin første video om mulighetene i GameStop, ble aksjen omsatt for 4,4 dollar. Sist fredag endte den på 325 dollar. Gill sitter med aksjer og opsjoner til en verdi av 46 millioner dollar – nesten 400 millioner kroner – etter å ha investert rundt 50 000 USD.

Annonse

Dette har plutselig gjort Gill til kjendis. Han har fått oppmerksomhet fra Kongressen, Federal Reserve og sannsynligvis også fra Securities and Exchange Commission. Han figurerer i overskriftene verden rundt.

I et intervju med Wall Street Journal fredag insisterte han på at han bare er en nerdete, normal fyr som nettopp var blitt ekstremt velstående. “Dette hadde jeg ikke forventet,” sa “kongen” av WallStreetBets og føyde til: 

«Denne historien er større enn meg.»

Gill har lenge vært opptatt av aksjer ingen andre har hatt tro på. Da han i juni 2019 investerte 53 000 dollar i GameStop, var kursen fire-fem dollar.

Det ble betraktet som galskap, ingen hadde tro på selskapet som fra fysiske butikker solgte ting andre solgte over nettet. Men han holdt fast og fikk flere med seg. Det endte med den mest dramatiske kursstigning i nyere børshistorie.

“Du overbeviste mange av oss om ikke bare å kjøpe, men holde. Du har bokstavelig talt forandret livet til tusenvis av vanlige normale mennesker. Seriøst takk,” skrev en Reddit-fan.

En annen Reddit-fan sa til WSJ at
Gill «vil gå inn i WallStreetBets historie som den største legenden noensinne».

Gill hevder at aksjehandel kun har vært en hobby, men han ønsker den plutselige rikdommen velkommen.

Elaine, Gills mor, bekreftet overfor NYT at hennes sønn er “Roaring Kitty”. «Jeg er stolt av ham,» sa hun før hun la på.

Kilde:
Mosttraded

Annonse