Det amerikanske forsvarsdepartementet lanserer Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, en enhet som får til oppgave å finne og identifisere UFOer i luftrommet, opplyste amerikanske embedsmenn tirsdag.

Amerikanske myndigheter prøver igjen å forklare det uforklarlige

Den nye gruppen vil ifølge New York Post, erstatte U.S. Navy’s Unidentified Aerial Phenomena Task Force som ble opprettet ifjor for å «forbedre forståelsen av og få innsikt i» UFOer, heter det. 

… men innrømmer det uforklarliges eksistens

Opprettelsen av gruppen kommer etter at myndighetene i juni offentliggjorde en rapport som beskrev 144 observasjoner av mystiske flyvende objekter som de innrømmer at de ikke fant forklaring på, blant dem objekter med hastigheter på opptil 70 000 kilometer i timen som endret retning uten å være underlagt noen form for treghetslover.

Politainment: UFO-nytt: Pentagons uklassifiserte UFO-rapport utelukker ikke romvesener

Forsvarsdepartementet sier at de tar observasjoner av luftbårne gjenstander svært alvorlig, uansett om objektene er identifisert eller ikke.

Annonse

De fleste UFOer er ikke knyttet til hemmelige eksperimenter

Nesten 150 UFO-observasjoner er blitt undersøkt av myndighetene siden 2004. “De fleste” av disse observasjonene hadde ifølge U.S. Navy’s task force, “ingen ting med hemmelige regjeringsprogrammer å gjøre”.

Tradisjon for miskreditering

Det amerikanske militæret har siden 1940-årene avledet, avkreftet og miskreditert observasjoner av uidentifiserte «flyvende tallerkener» og det har bygget seg opp et offentlig press for å frigjøre alt materiale myndighetene måtte sitte på om romvesener. Såkalte ufologer hevder at regjeringen undertrykker bevis for grønne menns eksistens. Å sette opp denne nye gruppen kan være et internt avledningsforsøk fra Pentagon; et forsøk på å kunne slippe nye opplysninger uten å måtte ta ansvar for tidligere tiders mørklegging.

Tvil om ærligheten

Topptjenestemenn og tidligere amerikanske presidenter har sådd tvil om myndighetene er ærlig om hva de vet. I et intervju sa daværende president Donald Trump at han ikke ville avsløre – selv til familien – hva han visste om romvesener. Barack Obama sa at “det som er sant er at det finnes opptak og registreringer på himmelen som vi ikke vet hva er. Vi kan hverken forklare deres bevegelser eller deres bane.” John Ratcliffe, tidligere direktør for nasjonal etterretning innrømmet at “det er langt flere observasjoner enn det er blitt offentliggjort”.

Oppgradering av myndighetenes troverdighet?

Det nye UFO-relaterte initiativet kommer som et forsøk på å oppgradere myndighetenes UFO-politikk, deres forståelse og teknologi knyttet til etterforskning av uidentifiserte flyvende objekter.

Hva med “de færreste”?

Hvordan det skal forstås at “de fleste” av de nær 150 UFO-observasjoner som er blitt undersøkt av myndighetene siden 2004, ikke har noe med hemmelige programmer å gjøre, er også noe å tygge på. Får vi noensinne vite noe om de “færreste”?

Og hva med de fleste, de superavanserte besøkende som i tusenvis av år skal ha lett etter intelligent liv på jorden, vil de noensinne finne det?

Kilder: New York Post, Reuters etc.

Annonse