Det later til å ha skåret seg mellom Elon Musks Tesla og Demokratene over i USA. Enda en gang har Biden latt som om Tesla ikke eksisterer, hvilket har fått hele Musk-klanen – Elon, hans mor Maye og søsteren Tosca – til å ty til Twitter. Hva Biden-administrasjonen har imot Tesla, er uklart.

Nu har president Joe Biden igjen “glemt” å nevne Tesla i en offentlige tale om elektriske kjøretøyer

I august ble ikke Tesla invitert til Det hvite hus’ toppmøte om fremtiden for elbiler og drivstoffstandarder – det til tross for at Tesla står for nær 74 prosent av elbilsalget i USA de siste tre årene, og har størst markedsverdi i hele den globale bilindustrien. 

Roser GM

President Biden besøkte onsdag Detroit i forbindelse med innvielsen av General Motors’ Factory Zero. Under en tale på fabrikkgulvet roste Biden GMs administrerende direktør Mary Barra. «Du har elektrifisert hele bilindustrien. Jeg mener det alvorlig,» sa presidenten. «Du har bidratt – og det betyr noe – til en drastisk forbedring av klimaet ved å redusere forbruket med hundrevis av millioner fat olje, olje som ikke vil bli brukt når vi alle kjører elektrisk.»

Ignorerer Tesla

Biden refererte til GMs mål om fullt ut å elektrifisere sin bilpalett innen 2035. Barra er antagelig den som har formulert GMs mål, men GM er fjernt fra å nå dette målet og at hun skal ha æren for å ha elektrifisert hele bilindustrien, er nonsens. Det amerikanske markedet for elbiler er dominert av det selskapet som overhodet ikke ble nevnt i presidentens tale, Tesla.

Annonse

GM skal produsere fossilbiler i 14 år til

Det er forsåvidt ikke overraskende at Biden ikke nevnte konkurrenten og markedslederen Tesla under en begivenhet som feiret GMs nye fabrikk, det merkelige er at han gir GM æren for å føre an i elektrifiseringen av det amerikanske bilmarkedet når GM faktisk vil fortsette å fremstille bensin- og dieselbiler i minst 14 år til – og når Tesla står for nær 80 prosent av salget av elbiler over there.

Tesla eksisterer ikke?

Talen er et ekko av augustbegivenheten da Biden annonserte regjeringens mål om å nå et elbilsalg på femti prosent innen 2030 og inviterte GM, Ford og Chryslers moderselskap Stellantis, men lot som om Tesla ikke eksisterte.

Politainment: Biden utelukket Tesla fra toppmøte om fremtidens elbilpolitikk

Stikkpiller

Etter Bidens tilsynelatende hån av Tesla har Musk påpekt et mønster i at høytstående embedsmenn i Det hvite hus ignorerer Teslas rolle i elektrifiseringen av bilindustrien og innen familien Musk er det blitt en familieaffære å latterliggjøre Biden-administrasjonen. Maye Musk, sønnen Elon og søsteren Tosca har de siste dagene utvekslet stikkpiller med Joe Biden, Kamala Harris og transportminister Pete Buttigieg.

Mamma Musk

«Bidens tale ble skrevet for tyve år siden, like før GM drepte elbilen. Hans taleskriver lastet opp feil fil,» spottet Elon Musks mor Maye Musk i en reaksjon på en Teslarati-artikkel med overskriften “US President Biden pats GM CEO’s back: ‘You electrified the entire auto industry. You led.’”

«Sukk,» kommenterte Elon Musk og la ved et videoklipp fra det australske talkshowet The Bolt Report som tok for seg Bidens administrasjon.

Promoterer GM

Etter arrangementet tweetet både Biden og visepresident Kamala Harris rosende ord om GM. Biden postet et bilde av seg selv i GMs nye elektriske Hummer.

Annonse