Det hvite hus avholdt torsdag toppmøte om fremtiden for elbiler og drivstoffstandarder i USA.

Tesla har 74 prosent av elbilsalget

Tesla som står for nær 74 prosent av elbilsalget i USA de siste tre årene, ble ikke invitert til Det hvite hus da de arrangerte toppmøte om fremtiden for elbiler og hvilke drivstoffstandarder amerikanerne skal forholde seg til – det til tross for at Tesla står for nær 74 prosent av elbilsalget i USA de siste tre årene og har størst markedsverdi i hele den globale bilindustri. 

Tesla er også den første amerikanske bilprodusent som med suksess har bragt elbiler ut på et bredt marked.

«Merkelig» prioritering

Til møtet var elbilsjefer fra General Motors, Ford og Chryslers moderselskap Stellantis invitert. 

Annonse

Elon Musk twitret torsdag at det var «merkelig» at Tesla ikke ble invitert til toppmøtet.

«Trekk din egen konklusjon»

«Ja, det virker merkelig at Tesla ikke ble invitert,» twitret han som svar på en artikkel i CleanTechnica om at Tesla var utelukket fra arrangementet.

Da en reporter spurte Jen Psaki, pressesekretær i Det hvite hus, om årsaken til ekskluderingen, svarte hun: «Jeg lar deg trekke din egen konklusjon.»

40 prosent elektrisk i 2030

Biden-administrasjonen ønsker å få elbilsalget opp på 40 prosent av det samlede bilsalget innen 2030. Ford har forpliktet seg til å nå målet: 

Ford leder an i elektrifiseringsrevolusjonen og planlegger at minst 40 prosent av vår globale bilproduksjon skal være helelektrisk i 2030.

Melissa Miller, Ford

De selskapene Det hvite hus rådfører seg med er de minst rentable bilmakerne. Et av dem er heller ikke amerikansk, Stellantis har hovedkvarter i Amsterdam. 

Annonse