24 år gammel og drøye to år etter at den tidligere studenten satset alle pengene på Bitcoin, kunne han handle en Lamborghini.

Sparte alle pengene sine månedlig i Bitcoin

KryptoOle har tidligere forklart El Salvadors overgang til en heldigital krypto-økonomi tilbake i september.

Nå viser det seg at det er broren hans som lærte ham det meste, for den anonyme eieren av super-bilen kjøpte på et perfekt tidspunkt digitalvaluta i februar 2019 og kunne kort tid senere kjøpe en bil til millioner av kroner. Nøyaktig hvor mye vil ikke Fredrikstad-mannen avsløre, men med en pris på et par millioner kroner i USA, er prisen i Norge trolig rundt det dobbelte for Lamborghini 2016 Huracàn lp610-4 v10.

Det er mye penger å ta ut i kapitalgevinst, og det satt hardt inne å selge så mye, men så skal det som kanskje er Norges første Bitcoin Lamborghini-eier være med på veien videre, i det de to mener er et marked som vil nå 100 000 dollar (865 000 kroner).

Annonse
KryptoOle tror at Bitcoin fremdeles vil øke. Personlig anbefaler KryptoOle å sette 60 til 80 prosent av verdiene sine i Bitcoin, og 80 til 90 prosent når boblen sprekker.

Få med deg hvordan El Salvador gikk over til Bitcoin:

Fra 3000 til snart 70 000 dollar

Pengene investerte den tidligere studenten i økonomi februar 2019, da var verdien på 3000 dollar – verdien på Bitcoin har senere steget til 65 000 dollar.

Det var etter en lengre tid stram økonomi, som jo er vanlig som student at han heller ønsket å investere i Bitcoin som har hatt en snitt-økning på 250 prosent siden 2011. Han legger til at det gir enda mer mening nå som det er inflasjon, blant annet i USA (Norge avslører ikke de reelle inflasjons-tallene, ifølge de to). Med fond får man rundt 10 prosent avkastning, og når man inkluderer inflasjon kan det i flere sammenheng ikke være mye å hente.

Man kan jo tenke at det har vært en enkel reise for meg all den tid Bitcoin har økt hver dag, men det har vært Opp- og nedturer. Jeg har hatt noen psykiske knekker. Det var blytungt å oppleve at porteføljen gikk ned med 50 prosent i sommer.

Kanskje Norges første Bitcoin Lamborghini-eier.

Slik tjente han pengene

Han kjøpte Bitcoin månedlig, og trodde ut at det ville lønne seg seg å investere i både XRP og TRON. Dette var dog et feilsteg da Bitcoin hadde gitt bedre langsiktig avkastning. Det som ikke var et feilsteg på tiden var å investere i Cardano, men kun til et visst punkt: da den forholdsvis nye digital-valutaen nådde 1 dollar, ble pengene satset på Bitcoin igjen. De avslører også at det ble lånt penger til å kjøpe og selge Bitcoin, noe som endte med solid avkastning.

Prisen i februar 2019 kan være vanskelig å huske, men den var faktisk så lav. Den heldige eieren av bilen bruker kun altcoins, og der inkluderer han ethereum, til å handle flere Bitcoin.
Annonse