Disney har tilsynelatende funnet “rettferdige måter å kompensere» talenter på ved hybridutgivelser. Selskapets administrerende direktør Bob Chapek sa nylig at Disney har «inngått hundrevis av avtaler med sine talenter og stort sett har det gått glatt». Chapeks uttalelse kommer i kjølvannet av søksmålet Black Widow-stjernen Scarlett Johansson anla mot selskapet på grunn av strømningsstrategien.

“Ubarmhjertig tilsidesettelse av covid-effektene”

Johanssons lønn var knyttet til filmens kassasuksess på kino, og hennes opprinnelige kontrakt dekket ikke inntjeningen fra en hybridutgivelse. Ifølge søksmålet kan hun tape over 50 millioner dollar på grunn av selskapets beslutning om å lansere Black Widow samtidig på kinoer og Disney+. Disney slo på stortromma og kalte søksmålet «spesielt trist og foruroligende i sin ubarmhjertige tilsidesettelse av de forferdelige og langvarige globale effektene av Covid 19-pandemien”.

Les Politainment: Black Widow-stjernen Scarlett Johansson saksøker Disney for å prioritere strømming

Disney vil det “beste for alle”

Nå sier Chapek at Disney «prøver å gjøre det beste for alle sine kunder og sørge for at alle i verdikjeden […] føler at de får sine kontraktsmessige forpliktelser oppfylt både med hensyn til distribusjon og kompensasjon”. Han nevnte ikke detaljer eller Johanssons søksmål. Johanssons hevder at hun prøvde å reforhandle avtalen da hun fikk kjennskap til selskapets samtidige lansering, noe Disney ikke var lydhør for.

Eksperimentell utgivelsesstrategi

Chapek snakket også om å gjennomføre en eksperimentell utgivelsesstrategi for Shang-Chi. I motsetning til Black Widow vil den gå eksklusivt på kino i 45 dager før den går til Disney+. I tillegg kan abonnentene slippe å betale ekstra som med Mulan.

Annonse

Kilde: Engadget

Annonse