Vi har til glede og irritasjon for leserne tidligere presentert Teslaer på drag-stripen, så vi vet allerede at Model 3 er en rask bil som matcher superbiler. Men om den er rask nok til å hamle opp med en Porsche Taycan Turbo S kan man ikke vite før det er prøvd.

Kraftfordel og vektulempe

Denne dragrace-videoen gir svar, men det er et misforhold ute og går her, toppmodellen Taycan settes opp mot en Tesla på lavere nivå.

Når man sammenligner tallene har Model 3 Performance adskillig færre hester under panseret enn Taycan; Teslaen produserer 483 hestekrefter mens tyskeren henter ut 751 hestekrefter. På den annen side har Taycan behov for en viss kraftfordel for å oppveie for vektulempen på 451 kilo i forhold til Model 3.

Som du så i videoen gjorde Porschen det av med Teslaen på Santa Pod Raceways preparerte overflate i Storbritannia i denne kvartmilssprinten.

Annonse

Model S Plaid på banen

Men som sagt, toppmodellen Taycan settes opp mot en Tesla på lavere nivå. Når den raskeste produksjonsbilen noensinne – Model S Plaid – stiller opp på banen får vi se et annet løp. Antagelig har Ferdinand Porsche noe å styre med om han skal skape en verdig konkurrent til Plaid.

Men med tanke på prisforskjellen mellom en Model 3 og en Taycan Turbo S er Teslaen absolutt attraktiv – tross et lite nederlag borti England.

Annonse