Først kom lekkasjene og teaserne, så kom bilen. Lamborghini avduket sin nye Countach LPI 800-4 på Pebble Beach Monterey Car Week i California i uken som gikk.

Emosjonell kjøreopplevelse, motorbrølet intakt

Modellbetegnelsen LPI 800-4 står for Longitudinale Posteriore Ibrido og henviser til at drivlinjen er montert bak i lengderetningen og at det er en hybridbil. 800 står for de ca. 802 hestekreftene Countach’ens 6,5-liters V12-motor og 48-volts elmotor yter til sammen, og firetallet for firehjulsdriftt.

Det betyr at superbilen vil bevare sitt velkjente motorbrøl når den akselererer fra 0 til 100 på 2,8 sekunder og videre til 200 på 8,6 sekunder inntil den når toppfarten på 355 km/t – og det er meningen at du skal kjøre selv. «Bilen gir den følelsesladede kjøreopplevelsen og topprestasjon som man kan forvente av en V12-flaggskips-Lamborghini,» sier Lamborghini i pressemeldingen.

112 eksemplarer

Karosseriet består for det meste av karbonfiber. «Designet forestiller hvordan den ikoniske Countach fra 70- og 80-tallet kunne ha utviklet seg til en supersportsbil av dette tiåret,» sier Lamborghini. 

Annonse

Lamborghini vil kun bygge 112 eksemplarer av LPI 800-4 og den slippes i anledning 50-årsjubileet for den opprinnelige Countach’en. I pressemeldingen fra bilprodusenten nevnes ikke en gang hvilket prisskikt bilen havner i. Det indikerer at de 112 priviligerte kjøperne har annet å bekymre seg over enn prisen.

«Patriarken i moderne supersportsbildesign»

Lamborghini kaller Countach «patriarken i moderne supersportsbildesign». Bilens karakteristiske kileform og de slanke, rampete linjene er et kulturelt felleseie for mange av guttene som vokste opp på 1970- og 80-tallet. Hadde ikke du en plakat av Countach på gutterommet, kjente du noen som hadde det. 

Den nye Countach’en er en hyllest til forgjengeren, men den er ikke retrospektiv. Den viderefører Lamborghinis tradisjon for å se fremover, utforske nytt design og ny teknologi samtidig som den hyller vårt DNA.

Stephan Winkelmann, adm.dir. Lamborghini

Kilde: Lamborghini

Annonse