Virgin Galactic har tidligere solgt billetter for 250 000 dollar pr. stykk, men de stoppet salget i 2014 etter en dødsulykke. Det var da reservert omkring 600 billetter. Nå har selskapet lagt dødsulykken bak seg og de hentet inn ny selvtillit da de sendte selveste sjefen Richard Branson til himmels i juli. 

PR-effekt av å være først

Branson har i mer enn et tiår lovet å være blant de første til å prøve ut teknologien. Han fremskyndet sin ferd for å høste PR-effekten av å komme avgårde før Jeff Bezos, hvilket han klarte med ti dagers margin.

Virgin Galactic har allerede åpnet billettluken og håper å starte kommersielle flyvninger neste år. Denne gangen nøyer de seg ikke med skarve 250 000 dollar. Prisene starter på 450 000 dollar (fire millioner kroner) for et enkeltsete i deres suborbitale romfarkost.  

«Forbrukeropplevelse»

Vi benytter oss av den kraftige stigningen i forbrukernes interesse etter Unity 22-flyvningen og er glad for å kunne annonsere gjenåpning av billettsalget til en helt ny forbrukeropplevelse.

Michael Colglazier, CEO Virgin Galactic

Om du definerer deg som forbruker i denne sammenhengen, men synes fire millioner kroner er drøyt for å få se jorden i astronautperspektiv, så er det muligens håp om å gjøre en bedre handel. 

Annonse

Månedskort?

Virgin Galactic tilbyr tre billettkategorier: Enkeltbilletter (som starter på 450 000 dollar), familie- eller gruppereiser og “full farkost”, altså alle seks setene med et “beskjedent” prisavslag, ifølge Michael Colglazier. Om du er forsker eller skal på profesjonell astronauttrening, øker prisen til 600 000 dollar. Han nevnte ingen ting om barnebilletter, studentmoderasjon og honnørbilletter. Heller ikke månedskort.

«Demokratisere rommet»

Virgin Galactic har tidligere meldt at de lodder ut to plasser på SpaceShipTwo til folk som donerer til Space For Humanity, en nonprofitorganisasjon som arbeider for å «demokratisere rommet». Mer enn 125 000 mennesker fra 190 land har så langt donert.

Politainment: Romkamerater: Musk har bestilt billett med Virgin Galactic

Virgin Galactics neste flyvning, Unity 23, forventes å ta av i slutten av september fra Spaceport America i New Mexico.

«To all you kids down there …»

Kilde: Space

Annonse