I begynnelsen av talen poengterte Trump at ytringsfriheten er under angrep som aldri før. “Den største og mest ondskapsfulle heksejakten i USAs historie forårsaker enormt sinne, splittelse og smerte som er større enn folk flest noensinne vil forstå, og det er veldig farlig for USA.”

Trump fnyser av påstandene

I talen sin sa Trump at 25th Amendment (red. anm.: at presidenten mentalt eller fysisk ikke er i stand til oppgaven) ikke representerer noen risiko for ham. Videre tok han opp hendelsene i forrige uke da millioner av amerikanere ble vitne til at en mobb stormet Capitol. 

Trump poengterte viktigheten av å respektere Amerikas historie og tradisjoner, ikke rive dem ned. “Vi tror på rettsstaten, ikke på vold eller opprør.” 

«Det er tid for fred og for ro,» sa Trump og la til: «Respekt for rettshåndhevelse er grunnlaget for MAGA-agendaen,» altså en henvisning til eget slagord, «Make America Great Again.»

Annonse
Trump besøkte grensebn.

Derfor var ikke Alamo tilfeldig

Muren som reises mellom USA og Mexico er et markant, men kontroversielt symbol på Trumps periode som USAs president.

At Trump valgte nettopp å besøke Alamo, har stor symbolverdi.

En liten avdeling texanske soldater sto nettopp her imot meksikanske styrker under en 13 dagers beleiring i 1836. Alle soldatene ble drept, men motstanden ble et symbol for texanerne som til slutt beseiret den meksikanske hæren. 

Trump fremhevet de anstrengelser som gjøres for å dempe illegal innvandring til USA og advarte mot at en reversering av innvandringspolitikken ville medføre en «flodbølge av ulovlig innvandring». Han la til: «Å avslutte denne politikken er bevisst å sette Amerika i alvorlig fare.»

Biden ønsker å åpne opp USA

Biden har sagt at han vil stoppe byggingen av grensemuren og reversere noen av Trumps begrensninger av lovlig innvandring, men Barack Obamas tidligere visepresident er sluttet å si at han vil rive muren. Det er derimot uklart hva som kommer til å skje med nåværende og kommende kontrakter.

Mens Trump var på reise lovet visepresident Mike Pence en «sømløs overgang» til ny administrasjon.

Hundrevis av Trump-tilhengere hadde møtt frem og jublet da han ankom Harlingen flyplass. Såkalte «Trump-trains» dominerte gatene med den velkjente miksen av amerikanske flagg og Trump-flagg på pickupbilene.

Annonse