Randy Fine som siden 2016 har representert republikanerne i Florida House of Representatives, ønsker at staten avhender sine investeringer i Alphabet (Googles morselskap), Amazon, Apple, Facebook og Twitter etter at Donald Trump ble fjernet fra sosiale medier. 

Mener selskapene er selektive

“Uansett hva man synes om president Trump, er han fremdeles USAs valgte president. Hvis Amerikas president kan bringes til taushet av disse selskapene, da kan hvem som helst bli det,” sier Fine og argumenterer med at selskapene selektivt håndhever sine regler på ugunstig vis overfor konservative stemmer.

I et åpent brev til Floridas guvernør Ron DeSantis oppfordrer Randy Fine staten til å trekke ut sine investeringer i de store teknologiselskapene etter at president Donald Trump ble sparket fra flere sosiale medieplattformer.

«Det er tydelig at Twitter og Facebook er engasjert i synspunktsdiskriminering rettet mot konservative,» skrev han.

Florida poengterer de har rett til å bestemme hvem de gjør forretninger med

Annonse

I brevet ber han spesielt Floridas guvernør om øyeblikkelig å beordre at staten selger seg ut av Alphabet (Googles morselskap), Amazon, Apple, Facebook og Twitter.

“De kan bestemme hvem de gjør forretninger med. Det gjør vi også,” sa Fine.

Som svar på forslaget sa Fines republikanerkollega, Jimmy Patronis: ”Vi bør vurdere å få dette opp på neste kabinettagenda. Big tech stengte konservative kontoer i en koordinert aksjon, men de lar likevel Nicolás Maduro (Venezuelas leder) spre sitt budskap.”

Mange spør seg hvorfor diktatorer får være på Twitter

Fine refererte til at kontroversielle ledere fra Kina, Iran og andre steder forblir aktive på Twitter til tross for opprørende og voldelige uttalelser:

“Disse selskapene lar terrorister over hele verden bruke sine plattformer målrettet mot Amerika, amerikanerne og våre allierte. Amazon, Apple og Google jobber aktivt for å eliminere alternative plattformer der konservative kan snakke fritt.”

I 2019 støttet Fine en kamp mot Airbnb etter at selskapet fjernet eiendommer på Vestbredden fra nettstedet. Også der presset Fine på at Florida skulle trekke statlige pensjonspenger ut av Airbnb. Det endte med at selskapet endret politikken.

Annonse