Harvard jus-professor og ekspert på den amerikanske grunnloven, Alan Dershowitz (82), er en av svært få personer som er respektert av både høyre- og venstresiden i USA.

Dershowitz er demokrat og Biden-støttespiller

Dershowitz utdannet seg som advokat og var den beste i Yale-klassen i 1962, men har undervist hos Harvard i over 50 år og skal ha vært en av Nelson Mandelas advokater på sin lange CV. Han hadde også Jeffrey Epstein som klient.

Men hva det handler om akkurat nå er valgsystemet i USA som mange mener utnyttes, enten med viten og vilje, eller fordi det er så rotete, at folk gjør feil.

Greia er at YouTube har nye retningslinjer der de ikke lenger tolerer videoer som er kritiske til det amerikanske valgsystemet. Dette har vi skrevet om tidligere.

Annonse

Se episoden:

Derfor bør Google bør sensurere Alan Dershowitz

Det var i episoden fra 10. desember at Dershowitz i sin podcast snakket med en tidligere student, Joel Pollak. Pollack er konservativ og kritisk til valgresultatet (samt aktuell med boka «Neither Free nor Fair: The 2020 U.S. Presidential Election«), men som Dershowitz påpeker er de enige i en rekke grunnpillarer, inkludert ytringsfrihet. De er begge enige om at det er feil av Google å sensurere innhold kritisk til valget.

Dette er bakgrunnen til Dershowitz: Vi kommer til å bryte, med viten og vilje de nye retningslinjene til YouTube, ved å snakke med noen som er uenige med valgresultatet. Om de tar sensur-skritt, lover den meriterte advokaten å ta YouTube for retten. Det hadde vært meget interessant, men vi tviler på at Google/YouTube biter.

Annonse