Google-eide YouTube skal nå bannlyse videoer som mener at det foregikk bedrageri og at valget ble forsøkt vippet til fordel demokratene med en rekke metoder.

YouTube stopper kritikk av det amerikanske valget, tross vitneforklaringer

YouTube mener at den såkalte «safe harbor»-grensen er nådd, altså at nok delstater har sertifisert valget til fordel Joe Biden og at Trumps tid til å overbevise rettssystemet at det foregikk så mye juksing at det endret valgresultatet, er på vei til å renne ut.

Det er fremdeles slik at Biden ikke er valgt, valgt, men har i mange uker hatt den ikke-offisielle tittelen «President Elect».

Samtidig som nyheten fra YouTube ble kjent, ble det i går kjent at Texas saksøker Wisconsin, Pennsylvania, Georgia og Michigan i et forsøk på å få saken hørt av amerikansk høyesterett, da de mener det foregikk feil under tellingen.

Annonse

Her er et av klippene som ble presentert av valglokalet under en av de mange vitneforklaringene. En rekke vitner i flere delstater mener de så feil og uregelmessigheter, og forklarte seg derfor for komiteer i delstatene som en del av Trumps advokat Rudy Giuliani sitt forsøk på å bevise valgfusk.

Dette sier Google om sensuren:

«Gitt dette vil vi begynne å fjerne innhold som er lastet opp i dag (eller når som helst etter) og som villeder folk ved å tro at utbredt svindel eller feil endret utfallet av det amerikanske presidentvalget i 2020, i tråd med vår tilnærming til det amerikanske presidentvalget. 

For eksempel vil vi fjerne videoer som hevder at en presidentkandidat vant valget på grunn av omfattende programvarefeil eller tellefeil. Vi vil begynne å håndheve denne politikken i dag, og vil øke i ukene som kommer. Som alltid kan nyhetsdekning og kommentarer om disse problemene forbli på nettstedet vårt hvis det er nok undervisning, dokumentarisk, vitenskapelig og artistisk kontekst».

Kilder:
NYTimes
9to5Google

Annonse