Facebook avslører at de skal samarbeide med norske partier for å stagge krefter «med onde hensikter».

Facebook Norge skal samarbeide med norske partier før valget

Fædrelandsvennen skriver at selskapet skal ha lært mye av valget i 2016. Facebook har til og med opprettet en ny stilling: «politisk sjef». Jobben har Marianne Neraal fått. I artikkelen nevnes Russland som en av landene som skal ha angrepet (vi nevnes ikke, men konteksten tyder på at det er Norge de sikter til) – det skal ha blitt stanset i alt 50. Kina nevnes ikke spesielt, men det bekreftes at det skal være snakk om flere land enn Russland.

Neraal sier at selskapet skal kontakte de aller viktigste grupperingene i det norske samfunnet, inkludert Valgdirektoratet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Stortinget «og de politiske partiene» som hun forklarer ovenfor Fædrelandsvennen.

Neraal mener Facebook ikke er en dommer over rett og galt

Neraal sier at politikere ofte ikke oppfyller egne valgløfter, men at hun mener at Facebook som plattform ikke skal være en dommer over rett og galt.

I artikkelen snakker avisen også med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sin direktør, Elisabeth Aarsæther. Aarsæther sier direktoratet jobber med å opprettholde et tett bånd og tillit mellom befolkingen og styresmaktene, og at de jobber mot krefter som kan manipulere dette. Hun mener at befolkingen må trenes i å oppdage falsk informasjon.

Annonse

Politainment håper på generelt og prinsipielt grunnlag at samtaler som utføres av private selskap logges og dokumenteres slik at offentligheten får innsyn og at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap også er åpne på hva de mener befolkingen ikke bør se og høre om det er slik at de fungerer som sensur-organ.

Kilde:
Fædrelandsvennen

Annonse