Sundar Pichai, Mark Zuckerberg og Jack Dorsey ble i går kveld norsk tid grillet av amerikanske senatorer.

Dorsey tilbakeviser at Twitter er i stand til å påvirke valg.

Disse rundene med politikere i Washington D.C begynner å bli noe utdatert, da sjefene svarer det samme og politikerne gjør som politikere gjør. Det er uansett liten sjanse for at noe skjer før valget 3. november.

Om Trump vinner er sjansen stor for at en eller flere lovverk endres slik at det blir lettere å saksøke selskapene som en hvilken som helst avis. Om ikke risikerer uansett en eller flere av de store teknologiselskapene å bli delt opp også av politikere på venstresiden, da det er bredere enighet om å stagge teknologiselskapene mellom Demokratene og Republikanerne, enn noe annet i amerikansk politikk.

Det mest interessante under gårsdagens høring var utvekslingene med offensive Ted Cruz, republikansk senator fra Texas.

Annonse

Se utvekslingen mellom de to:

Dorsey, med et stort grå-stripet skjegg, svarte hele tiden rolig og med lav stemme på samtlige spørsmål, og lovte å være mer «transparent» fremover.

Han sier også at Twitter handlet feil da de blokkerte muligheten til å dele New York Post (den fjerde største i USA, basert på opplag) sin artikkel om angivelig Joe Biden og Hunter Biden-korrupsjon.

Cruz godtok ikke svarene og mener at Dorsey og Twitter prøver å stagge informasjonsspredning av New York Post-artikkelen.

Avisens Twitter-konto ble også stengt ned i et par uker uten mulighet til å tweete. Årsaken til dette er ifølge Dorsey at selskapet ikke tilatter spredning av innhold som er skaffet via hacking, en regel de senere endret på:

Se hele høringen:

Annonse