Hvem hadde trodd Alex Jones skulle komme på nesten samtidig med Kanye West? Joe Rogan tar helt av for tiden med helt spesielle personligheter.

Kanye-intervjuet på tre timer har i skrivende stund 8,4 millioner visninger siden premieren 24. oktober.

Redaktør Trond Bie om Joe Rogans lune stil som har gjort ham til podcast-stjerne

– Alex Jones og Tim Dillon er det perfekte radarparet for en Joe Rogan episode. Jeg kan ikke tro at Jones faktisk er tilbake allerede, mener Trond Bie som har fulgt Joe Rogans karriere i mange år.

Dillon er komiker fra Los Angeles med satire som hovedvåpen, og er i likhet som Jones, veldig opptatt av konspirasjonsteorier som noen ganger er tull, mens andre ganger i det minste «retnings-korrekte, men kommunisert på en kaotisk måte der Jones hopper fra emne til emne, akkurat som West.

Annonse

Rogan har i løpet av fem dager hanket inn minst to store kjendiser:

– Det spesielle med Rogans show er hvordan han får gjestene til å føle seg like komfortable som lytterne. Ikke bare et par ganger, men i hver eneste episode, år etter år. Det er som at man sitter i stua sammen med disse folkene, synes Bie.

Bie: – Rogan verdsetter ytringsfriheten og er villig til å kjempe for den

Alex Jones er bannlyst fra de fleste sosiale medier, men dukker støtt og stadig opp i redigerte klipp på YouTube.

At Rogan, som en av de aller viktigste medie-personlighetene i USA, nå tar Jones inn igjen i varmen etter rykter om at medarbeidere hos Spotify skal ha ønsker om å begrense ytringsfriheten til stjernen, får Bie til å tro at, om ikke strategisk, så er det en fin bonus for podcast-stjernen:

– Det er vanskelig å lese Rogan, fordi han er så jovial og hyggelig, og alltid fokuserer på gjesten(ene), og aldri seg selv. Jeg er usikker på hvor kalkulert han er, eller om han kalkulerer slikt i det hele tatt, men dette er uansett et signal, og en grense, som nå er satt av Rogan, og det er at han ønsker å gjøre som han vil. Det er viktig for ytringsfriheten uansett.

Rogan forsvinner fra YouTube i 2021.

Se episoden:

Annonse