Den afro-amerikanske velgerblokken er svært viktig for å vinne president-valg, det vet demokratene alt om.

Oppdatert, 30. august, 20:50:

I en ny spørreundersøkelse med 1500 spurte, leder nå Donald Trump 48 – 45 mot Biden. Undersøkelsen er gjort av Democracy Institute, en tenketank fra Washington D.C som to ganger tidligere har spådd korrekt utfall av presidentvalg i USA.

I vippe-stater, og dette har vi meldt tidligere også, gjør Trump det også bra: 49 mot 42 prosent for Biden – en 7 prosentpoeng ledelse, altså.

Annonse

DI-avstemningen har ofte gitt Trump fordelen i motsetning til en rekke andre avstemninger i det siste (selv om også CNNs sin avstemning nylig ga Trump poeng i vippestatene), men fikk rett i Brexit og Trumps 2016-seier.

Kilde:
Express.co.uk

76 prosent sier fremdeles nei til Trump, men han økte 9 prosentpoeng hos denne velgergruppen

De blå har alltid hatt et jerngrep rundt disse velgerne, men det ser nå ut til å endre seg.

En ny Hill-HarrisX avstemming avslører at støtten for Trump er opp fra 15 prosent i en avstemming fra 8 til 11. august, til 24. prosent støtte blant mørkhudede i perioden 22. til 25. august.

Også latino-befolkningen skifter nå beite, om enn ikke i like stor grad: oppslutningen blant Trump for denne blokken økte med to prosentpoeng: nå er støtten på 32 prosent. Republikanerne har tradisjonelt sett hatt bedre oppslutning blant latinoer, enn afro-amerikanere.

Folk flest liker ikke å se byer raseres

Når kan ser på totalantallet spurte, og dette er snakk om (2861) personer som er registrerte til å stemme, er støtten til Trump på 44 prosent, ned ett prosentpoeng siden forrige undersøkelse. Feilmarginen, pluss og minus, er på 1,83 prosentpoeng i denne undersøkelsen.

Årsaken til oppgangen hos visse velgere, kan trolig knyttes til mange måneder med opptøyer, spesielt i demokratisk styrte byer der ordføreren venter i det lengste til å be om hjelp fra føderale myndigheter, eller i Portlands tilfelle, fremdeles nekter:

Kilde:
The Hill

Annonse