Sarah Palin får lov å gå rettens vei mot New York Times. Det har en dommer nylig bestemt etter at tvisten ble kjent sent i juni.

NY Times Redaktør James Bennet må møte Palin i retten neste år 

Palin saksøker avisen for ærekrenkelse etter at de i en kommentar fra juni 2017 koblet den tidligere John McCain VP-kandidaten i saken der Gabrielle Giffords, demokrat fra Arizona, ble skutt, men heldigvis overlevde skadene. Seks personer ble drept når massemorderen i 2011, Jared Lee Loughner, gikk til angrep på en folkemengde. Loughner ble senere ble funnet så psykisk syk at han ikke kunne stilles for retten.

Årsaken er at Palin flere år tidligere brukte en kart-illustrasjon med sikte over demokratiske «mål» som ledd i en politisk kampanje, inkludert Giffords politiske område, for på-kanten-vis illustrere hvor de måtte kapre velgere.

Ble hun krenket?

Palin får nå lov å bruke rettssystemet, med jury i dette tilfellet, til å bestemme om hun ble rettmessig krenket av kommentaren som skal ha lenket massemord-saken mot den politiske kampanjen.

Annonse

Artikkelen ble kjapt korrigert av avisen, noe dommer Jed Rakoff sier kan være formildende, men at «en rimelig jury» også kan konkludere at det er mistenkelig at avisen følte behovet for å korrigere artikkelen så kjapt.

Om Palin vinner kan flere slike saker havne i rettsvesenet

Vanligvis hadde vi ikke dekket en sak av denne typen, men det som slår oss er at dette kommer etter Nick Sandmanns vellykkede sak mot amerikanske medier, og ble dollarmillionær av det, selv etter å ha betalt advokatene (som uten tvil er dyre), kan dette være starten på at flere slike saker behandles av rettsvesenet i USA – spesielt om Palin vinner denne. Første dag i retten er 1. februar 2021.

Kilde:
Courthousenews

Annonse