Etter den store kvelden for det republikanske partiet og Trump, valgte noen av deltagerne å gå i stedet for å bli eskortert. Det skulle aldri Rand Paul har gjort.

Paul angrepet igjen

For den liberale republikaneren ble møtt av svært aggressive aktivister på vei hjem, og måtte reddes av sykkelpoliti som brukte syklene som skjold for å unngå at mobben angrep Paul og kona – hadde de fått tak i dem, er sjansen stor for at de kunne ha lidd større skader som spark til hodet. Det har vi sett en rekke eksempler på under «de fredelige demonstrasjonene«, som de tradisjonelle mediene ofte omtaler opptøyene som.

Dette er ikke første gang Paul, av alle folk, blir fysisk angrepet: i 2017 ble han grovt mishandlet av en nabo.

Det er spesielt at det ofte er Paul som får føle det på kroppen: han er langt på liberal-fløy i eget parti, er svært skeptisk til militærisert politi, store stats-apparater og kriger. Han har dessuten jobbet for fengselsreform i mange år.

Se angrepet:

Er det mørkemenn som betaler for opptøyene og trakasseringen?

Aktivister som dette så vi også rett før og etter Trump ble valgt. Det var lenge stille fra en rekke av disse grupperingene, men volden og opptøyene som har lagt flere områder i ruiner, blusset opp igjen for alvor i år, timet før valget i november.

Annonse

Paul mener disse grupperingene må undersøkes for å finne ut hvem som eventuelt betaler dem, om ikke for å uthøve vold eller for å trakassere, så lurer Paul på hvem som betaler for opphold på dyrt hotell og transport potensielt over delstatsgrenser.

Se intervjuet med Paul:

Kilde:
AP News

Annonse