Har du sett traileren til det nye Call of Duty Black Ops-spillet?

Ekspert på Sovjet-propaganda som eks-KGB

Spillet skal avsløres 26. august, men som alltid lastet Activision/Treyarch opp en «teaser» i typisk stil, men med mange «red pills» – det er hva høyresiden omtaler informasjon som beskriver deres virkelighetsoppfatning, eller kanskje mer konkret, at de har våknet opp i forhold til egne ider om verden. Dette er en referanse til The Matrix, men det er noe de alle for lengst fått med seg.

Uansettt: i klippet med tittelen som er viktig for referanse i saken,»Know Your History», snakker Yuri Bezmenov, eks-KGB og Sovjet-avhopper, på amerikanske TV på 80-tallet. Mannen levde han, til sin død i 1993, og flettes inn i historien til et spill som handler om en ny kald krig.

Her er intervjuet han gjorde i USA tidlig på 80-tallet med de konkrete delene teaseren lånte:

Konservative i USA mener som Bezmenov: USA hjernevaskes

Bezmenov advarer hvordan kommunistene bruker en konkret psykologisk slagplan for å underkue og ta kontroll over tankegangen til en befolkning, med den sluttplan å ta over styringen.

Annonse

Det meste utøves av amerikanere, mot andre amerikanere. Hjernevaskingen har vært en suksess KGB ikke kunne ha turt håpe på, hevdet Bezmenov.

Bezmenov omtaler hjernevaske-prossessen firedels-plan (vår parafrasering):

  1. Demoralisering: «Det tar fra 15 til 20 år å demoralisering en nasjon. Dette fordi dette er tiden det tar å hjernevaske en generasjon unge mennesker. En person som er demoralisert tror ikke på faktiske opplysninger uansett hva jeg forklarer og viser frem av bevis. Det må vold til mot personen før han eller hun våkner opp».
  2. Destabilisering: «Det tar to til fem år for Marxistene å infiltrere de grunnleggende pilarene med egen ideologi, som økonomi, utenrikspolitikk og forsvar.
  3. Krise: «Noen ganger tar dette bare seks uker, som i Sentral-Amerika, at landet ender i en krise og spinner ut av kontroll med vold på gatene etc.»
  4. Normalisering: «Varighet: kanskje for alltid. Poenget er å love befolkingen alt mulig, men samtidig forby åpne marked. Massevis vil loves i Washington D.C, men det vil komme fra en diktator. Venstresiden med sine prosessfforer og sine vakre proklameringer om menneskerettigheter, de er en viktig del av destabilisering-planen, men når denne planen er utført, trengs de ikke lenger av regimet, i stedet for å komme til makten, noe som selvsagt ikke kommer til å skje. I stedet blir de stilt mot en vegg og skutt.»
Annonse