Hjem Amerikansk politikk Tidligere FBI-advokat erkjenner: endret Russland-dokument i Trump-saken

Tidligere FBI-advokat erkjenner: endret Russland-dokument i Trump-saken

Kevin Clinesmith jobber ikke lenger i FBI som advokat.

Carter Page påstår han var CIA-kilde

For Clinesmith innrømmet i retten å ha endret et dokument relatert til en arrestordre. Dokumentet og informasjonen rundet det som skjedde ble avslørt under John Durham sin gransking av Russland-saken mot Donald Trump, en sak som viste seg å være basert på informasjon fra en svært inhabil tidligere

Clinesmith risikerer opp til fem år i fengsel og opp til 250 000 dollar i bøter for å ha endret et FISA-dokument til å lese at Carger Page «ikke var en kilde» for et annet statsapparat, som for eksempel CIA, noe Page hevder han var.

Hva denne ene saken betyr i det store bildet er ikke kjent enda, for det må det langt flere, og større, avsløringer til. Politainment følger utviklingen i saken.

Mars 2017:

Eide konsulent-selskap

Carter Page ble i mange år spionert på av amerikansk etterretning i forbindelse med Russland-saken som ble pushet av Demokratene. Det amerikanske Justisdepartementet fant i 2019 at to av fire FISA-ordre for å spionere på Page var ugyldige.

Annonse

Page er grunder av Global Energy Capital, et investeringsfond og konsulentselskap som spesialiserer seg på gas- og oljeindustrien i Russland og Sentral-Asia.

November 2019:

Kilder:
CNN
Fox News

Annonse