Å si at det er et iskaldt forhold mellom Elon Musk og Joe Biden er en underdrivelse. Denne ukens begivenheter har ikke bidratt til å tine opp forholdet.

2021 var et gjennombruddsår for Tesla. Fremdeles usynlig for Biden

Bare timer før Tesla rapporterte rekordoverskudd og -salg i 2021, tok president Joe Biden imot Teslas konkurrenter i Det hvite hus for å applaudere deres innsats – med skrikende fravær av Teslas sjef Elon Musk som kunne fortelle om nesten én million solgte Teslaer, en åttedobling av fortjenesten og en omsetning på 17,7 milliarder dollar i 2021. 

“2021 var et gjennombruddsår for Tesla og elektriske kjøretøyer generelt,” sa Musk under fremleggelsen av årsresultatet. “Til tross for at vi kjempet – og det gjorde alle – med utfordringer i forsyningskjeden, lykkes vi i å øke volumet med nesten 90 prosent.”

Støtte til kanadiske lastebilsjåfører

Elon Musk tok senere til Twitter hvor han hevdet at Biden «behandler den amerikanske offentligheten som idioter». Han støttet også kanadiske lastebilsjåførers “freedom convoy” hvor de protesterer mot passersedler basert på vaksine for sjåfører som krysser grensene, og twitret ganske enkelt at “kanadiske lastebilsjåfører er best” – mens Canadas statsminister Justin Trudeau kritiserer lastebilsjåførene for å ha «uakseptable synspunkter».

Annonse

Musk kom med bemerkningen om at Biden behandlet amerikanerne som idioter som svar på en tweet fra Kim Paquette, en kvinne som beskriver seg selv som «FSDBeta-tester, profesjonell wanderluster, amatørmixolog og TSLA HODLER”.

Tesla eksisterer ikke for Biden

Paquette retweetet Bidens uttalelse om at han mente det da han sa at «fremtiden kom til å bli laget her i Amerika. Selskaper som GM og Ford bygger flere elektriske kjøretøy her hjemme enn noen gang før», en tydelig bekreftelse på at Tesla ikke eksisterer for ham. Musk svarte med denne tweeten:

Bidens tweet henviste til en kunngjøring fra General Motors, som nylig gjorde en elbilinvestering på syv milliarder dollar i Michigan. Som en referanse kan det nevnes at GM bare leverte 26 elbiler i fjerde kvartal mot Teslas til sammenligning mer enn 308 000 elbiler.

Dette er ikke første gang Biden har ignorert Tesla når temaet er elbiler. 

Politainment: Det har skåret seg mellom Elon Musk og Joe Biden  

Gjensidig forakt

Musk og Bidens tilsynelatende gjensidige forakt er merkelig med tanke på at Obama-administrasjonens støtte da Biden var visepresident, var medvirkende til Teslas tidlige suksess. Det at Obamas energidepartement ga Tesla et lavrentelån på 465 millioner dollar under et program hvis formål var å få fart på selskaper innen grønn energi, gjorde Musk i stand til å pusse opp et flere tiår gammelt anlegg de kjøpte fra Toyota i Fremont i 2010. Uten disse midlene og føderale skatteinsentiver, er det slett ikke sikkert at selskapet hadde overlevd.

Annonse