Det har ligget i kortene at den nye sci fi-filmen Dune var tiltenkt en oppfølger, men investorene har nølt mens de ventet på tall for inntjeningen. Dune fikk en god start i USA hvor den spilte inn rundt 350 millioner kroner i løpet av første helg på kino. Globalt har filmen allerede spilt inn rundt 1,9 milliarder kroner.

Dune er basert på det som mange anser som den beste science fiction-roman noensinne

Filmen beskrives som første del og instruktør Denis Villeneuve har vært åpen om planene om en oppfølger, men offisielt er det ikke blitt før nå.

Legendary Pictures har annonsert at en fortsettelse er planlagt å komme i oktober 2023, ifølge The Hollywood Reporter. Villenueve blir med og det samme gjør komponisten Hans Zimmer. En stor del av skuespillerne forventes å bli med på fortsettelsen, blant dem Timothée Chalamet som Paul Atreides (det kan være et problem at Chalamet i øyeblikket er i gang med å filme Wonka), Rebecca Ferguson som Lady Jessica Atreides, Zendaya som Chani og svenske Stellan Skarsgård fortsetter sin internasjonale karriere som baron Vladimir Harkonnen. 

Produksjonsbudsjett på 1,4 milliarder kroner

Den første filmen avsluttes midtveis i første av seks bøker fra romanserien Dune av den amerikanske science fiction-forfatteren Frank Patrick Herbert. Del to vil fortelle resten av historien. 

Annonse

Oppfølgeren eksklusivt tilgjengelig på kino

Dune hadde et produksjonsbudsjett på 165 millioner dollar (1,4 milliarder kroner), men beløpet inkluderer ikke filmens massive markedsføringskampanje. Oppfølgeren vil få et lignende budsjett.

I motsetning til den originale Dune vil oppfølgeren bli eksklusivt tilgjengelig på kino de første 45 dagene istedenfor å komme på HBO Max ved lanseringen.

Dune Par One går for tiden på kinoene og på HBO Max hvor den vil være tilgjengelig for streaming inntil 30 dager etter den opprinnelige utgivelsen.

Frank Patrick Herbert

Frank Herbert var fra barndommen av fast besluttet på å bli forfatter. I årevis skrev han fiction med begrenset suksess mens han samtidig arbeidet som journalist. Sammen med sin kone Beverly kjempet han for å forsørge en familie, men paret ble forfulgt av kreditorer. Med science fiction-romanen Dune fra 1965, som av mange anses som den beste science fiction-roman noensinne, vant han fans over hele verden og den innbragte ham millioner som han brukte med stor entusiasme.

Den siste boken i Dune-serien kom i 1985 og ble straks en bestseller over hele verden. I november samme år ble han diagnostisert med kreft. Han mottok eksperimentell behandling, men døde uventet av blodpropp året etter, bare 65 år gammel.

Kilde: Polygon

Annonse