Serien skapte 891 millioner dollar i «impact value» ut av et budsjett på 21,4 millioner dollar.

Netflix «tar betydelige skritt for å beskytte strømmedataene»

Netflix holder nøye oversikt over strømmedataene som avgjør om et program skal anses som en suksess, om det skal satses på en sesong til eller om det hele skal avlyses, men disse dataene offentliggjøres ikke. Vi har med andre ord ikke kunnet annet enn spekulere i hvilke data som underbygger Netflix filmstrategi. 

Squid Game «lønnet seg» 41,7 ganger

Nå har Bloomberg fått snusen i dokumenter som beskriver selskapets score for verdiene «impact value» og «efficiency», de “mystiske” størrelsene som ligger til grunn for selskapets økonomiske verdivurderinger av strømmede programmer. Et eksempel er Squid Game som genererte 891,1 millioner dollar i «impact value» ut av et budsjett på «bare» 21,4 millioner dollar, hvilket gir en «efficiency» på 41,7×.

Sparket ansatt for lekkasjene

Dokumentene kom først frem i lyset under den amerikanske komikeren Dave Chappelles kontroversielle program “Special” etter at selskapet sparket en ansatt for angivelig å ha lekket konfidensiell informasjon om showets visningsdata til kolleger. Disse dataene viste at Chapelles tidligere Special, “Sticks & Stones” som Chappelle i 2020 mottok to Emmy Award og én Grammy Award for, genererte en “efficiency” på 0,8, altså noe mindre enn det kostet å produsere den.

Annonse

Squid Game slår alle rekorder

Andre tall viste at rundt 132 millioner mennesker så minst to minutter av Squid Game de første 23 dagene, og slo en rekord satt av tv-dramaserien Bridgerton som hadde premiere på Netflix i desember 2020 og som nådde opp som nummer én på Netflix i 76 land. Til sammenligning har Squid Game så langt ligget på topp i mer enn 90 land.

Netflix offentliggjør av og til lignende informasjon om visse programmer, men avslører ikke hvor mange som ser ferdig programmer – noe som kan være med på å blåse opp Nettflix’ seertall sammenlignet med typiske seertall offentliggjort for TV.

1,4 milliarder timer med Squid Game

Ifølge Bloomberg estimerer Netflix at 89 prosent av dem som så de første to minuttene av Squid Game, så minst 75 minutter eller mer enn én episode, og 87 millioner mennesker avsluttet serien de første 23 dagene (66 prosent). Seerne så totalt 1,4 milliarder timer på serien.

Politainment: Ikke se Squid Game om du prioriterer god nattesøvn

En advokat som representerer Netflix sier at det ikke er hensiktsmessig å avsløre konfidensielle data som dette: 

Netflix diskuterer ikke disse målingene eksternt og tar betydelige skritt for å beskytte dem mot offentliggjørelse.

Netflix’ advokat

Kilde: Bloomberg

Annonse