Det kom 606 289 bidrag fra 56 674 fotografer til CEWE Photo Award 2021, verdens største fotokonkurranse. Blant disse er ett bilde plukket ut og kåret som “verdens beste”. Det viser et isdekket landskap og et isdekket fyrtårn og er tatt av den tyske fotografen Manfred Voss.

Enstemmig jury plukket ut ett bilde fra en bunke på mer enn 600 000

Med bildet «Frozen Lighthouse» vant Manfred Voss fra Tyskland årets CEWE Photo Award som er verdens største fotokonkurranse. Bildet som viser et isdekket fyr på øya Rügen nord i Tyskland ble plukket ut blant mer enn 600 000 bidrag til konkurransen.

“Our world is beautiful”

CEWE Photo Award er verdens desidert største fotokonkurranse. Årets konkurranse hadde overskriften “Our world is beautiful” og amatører og profesjonelle fra 170 land deltok. Manfred Voss mottok prisen under en høytidelig seremoni 16. september.

– Det er helt fantastisk, nesten utrolig, å ha vunnet verdens største fotokonkurranse, sier Manfred Voss. Årets konkurranse, “Our world is beautiful” kan stå som motto for mitt virke som fotograf; jeg prøver å fange skjønnheten i den verden vi lever i. Det var en imponerende isskulptur naturen hadde laget av det menneskeskapte fyret.

Annonse

Enstemmig jury

Iår var juryens avgjørelse enstemmig: Bildet overbeviste både med historien det forteller, farvene og fotografisk teknikk. I år ble juryen ledet av «World from Above» fotograf Yann Arthus-Bertrand samt Christie Goodwin, Ulla Lohmann, Martin Rak, Kai Pfaffenbach og Petra Horn.

Sterkt fra Norge

Juryen trakk frem bidrag fra hele 16 norske fotografer og ga dem plass både på topp 1000 og på topplistene i mange av kategoriene. 

Andreas Volden: Isberg
Arnfinn Johansen: Arctic Fox and swarming insects
Tom Dyring: Green Cat Snake
Audun Nygaard: Brothers
Morten Tellefsen: Outdoor lamps
Anne Reitan: Slagskygge
Odd Rabbevåg: Drifting along
Svein Ove Linde: Morning fog

Donasjon til SOS-barnebyer

For hvert innsendte bidrag donerte CEWE ti eurocent til SOS Barnebyer. Det innbragte 60 628,90 euro (611 000 kroner) som går til et utdanningsprosjekt på Haiti.

Neste CEWE Photo Award starter i mai 2022.

Annonse