Netflix forhandler om kjøp av verkene til den avdøde norsk-britiske forfatteren Roald Dahl. Netflix vil potensielt bli sittende med en katalog over bøker som har solgt i 300 millioner eksemplarer, er oversatt til 63 språk og fremdeles selger ett eksemplar hvert 2,6 sekund. 

Katalogen omfatter en stor mengde romaner, noveller og barnebøker

Idag kjenner så godt som hele verden Willy Wonka fra «Charlie og sjokoladefabrikken”,  “Den fantastiske Mikkel Rev”, “Danny og den store fasanjakten”, “Georgs magiske medisin”, “Heksene” og mange flere av Dahls bøker. 

En avtale kan ifølge anonyme kilder, bli kunngjort i løpet av få dager. Netflix skrev for tre år siden en avtale med Roald Dahl Story Co. om å lage animerte show basert på 16 titler. Avtalen ble rapportert å være verd mellom 500 millioner og en milliard dollar den gangen. Nå later det til at selskapet kjøper rubbel og bit.

Netflix’ største oppkjøp

Vår misjon er meget ambisiøs. Vi vil at så mange barn som mulig i hele verden, skal få oppleve den unike magi og det positive budskap i Roald Dahls historier.

Roald Dahls enke Felicity Dahl om 2019-avtalen med Netflix

Netflix har gjort færre enn ti oppkjøp siste tiår. Dette vil i tilfelle bli det største av dem. Netflix’ vanligste praksis er å inngå avtaler med film- og TV-produsenter som leverer det materialet deres nå over 209 millioner abonnenter hungrer etter.

Annonse

Appell til alle aldersgrupper

Roald Dahls verker og da spesielt barnebøkene hans, representerer en sjelden mulighet til å låse katalogen til en stor og meget populær forfatter som appellerer til både barn og voksne. Det vil gi Netflix store mengder materiale å bygge inn i filmer og TV-programmer. Mange av bøkene hans har allerede tatt veien innom Hollywood og noen av dem er filmatisert flere ganger. 

Roald Dahl

Roald Dahl var en norsk-britisk forfatter. Foreldrene var skipsmegler Harald Dahl fra Sarpsborg og den 22 år yngre Sofie Magdalene Hesselberg fra Oslo. Dahls forfatterskap er preget av en morbid svart humor og ironi med anekdotiske poeng og overraskende vendinger hvor menneskenes skrøpelighet tydeliggjøres. Etterhvert tok fantasifulle barnebøker hvor han tok parti for barn mot ufyselige voksne, større plass i forfatterskapet. Dahls groteske humor var uvanlig i litteratur for barn på 1970- og 1980-tallet og ble trendsettende. Roald Dahl døde i 1990, 74 år gammel.

Kilde: Bloomberg

Annonse