Oppdatert 22.09.2021 08.00:

Gabby Petito funnet drept

FBI melder idag at liket som ble funnet i Wyoming er Gabby Petito og at dødsårsaken er drap. Identiteten er bekreftet av Gabbys familie. FBI tilføyde at “dødsårsaken avventer fortsatt de endelige obduksjonsresultatene,” og at Gabbys forlovede “Brian Laundrie er en mann av interesse”.

«Enhver med opplysninger om Laundries rolle i denne saken eller om hans nåværende oppholdssted bør kontakte FBI. 

Michael Schneider, spesialagent FBI

Gabby Petito forsvant mens hun reiste USA rundt sammen med sin forlovede

Gabby Petito var en “travel influencer” fra New York. Hun ble meldt savnet 11. september iår mens hun reiste gjennom USA med sin forlovede, Brian Laundrie. Familien mistet kontakten med henne i slutten av august da hun var i eller i nærheten av Grand Teton nasjonalpark i Wyoming. Dette er blitt en stor sak i USA.

Da et par youtubere gikk igjennom sine videoopptak etter å ha fått med seg nyhetsdekningen av forsvinningsnummeret, oppdaget de det som kunne være Gabby Petitos varevogn. Opptaket var gjort 27. august rundt klokken 18 i et campingområde i samme Grand Teton National Park.

Annonse

Fant den ombygde varebilen og et lik

Bethune fortalte at hennes mann ved et uhell hadde latt kameraet stå på opptak og kommet til å filme en hvit varevogn som lignet den Petito og hennes finacé hadde reist i. Da de innså at opplysningene kunne være til nytte sendte de opptaket til FBI.

Jenn og Kyle Bethune som på YouTube er kjent som «Red White & Bethune» la ut videoen i løpet av helgen. Kort etter meddelte myndighetene at de hadde funnet et lik.

Storstilet ettersøkning etter kjæresten

Politiet har nå satt i gang en storstilet ettersøkning etter kjæresten til den forsvundne youtuberen Gabrielle «Gabby» Petito. I Grand Teton har myndighetene brukt droner, sporhunder og terrenggående kjøretøyer. Mer enn femti politibetjenter og FBI-agenter har gjennomsøkt Brian Laundries foreldres hjem. Han forsvant etter at kjæresten forsvant.

Ransaket Brian Laundries foreldre

Mandag morgen gjennomsøkte FBI-agenter og politiet Brian Laundries foreldres hjem i Florida, dagen etter at et lik de mener å være den 22-årige Gabby Petito ble funnet i Grand Teton National Park. FBI eskorterte Laundries foreldre ut av deres hjem og inn i en varebil kl. 10.00 lokal tid. Der ble de i ti minutter inntil de slapp inn igjen.

Etterforskerne ble inne i hjemmet sammen med familien hele dagen.

Omkring kl. 14.30 bukserte de Laundries sølvfarvede Mustang ut av innkjørselen. De fjernet også kasser med bevismateriale. I ransakningsordren sto at de lette etter Laundries PC.

Laundrie hadde bodd hos sine foreldre sammen med Petito inntil de tok avgårde på rundreisen.

Siste sms fra Gabby Petito

Ifølge en dommerkjennelse mottok Gabby Petitos mor en «merkelig sms» den 27. august – en beskjed som beskrives som «den sidste kommunikasjon noen har med Gabby». Petitos mor, Nichole Schmidt, sa at den siste videochatten hun hadde med sin datter var 24. eller 25. august, selv om de utvekslet sms’er et par dager senere. Hun sa at hun ikke er sikker på om det var hendes datter som faktisk sendte sms’ene.

Annonse