De fleste superrike er klar over at folk kommer til å snakke om dem også etter at de strykes fra Folkeregisteret. Vikingene kalte det evige omdømme for “eptirmæli”, eftermæle sier vi på moderne norsk – og det var viktig for dem.

Eptirmæli

Elon Musk er i så måte en av de superrike som i levende live gjør grep for å styre sitt “eptirmæli” i ønsket retning. Til det har han hyret Walter Isaacson, mannen som skrev Steve Jobs’ biografi, til å lage bok om seg selv.

Han la til i en etterfølgende tweet at Isaacson har skygget ham «i flere dager», og at han «spesielt liker» Isaacsons biografi om Benjamin Franklin. Han nevnte at han «kanskje en dag» vil skrive en selvbiografi.

«Medrivende portrett»

Det er allerede skrevet en rekke bøker om Musks liv og karriere. Financial Times kalte en av dem «et medrivende portrett av Silicon Valleys største gründer».

Annonse

Men Musk er ikke like godt fornøyd med alle bøkene som er blitt skrevet om ham. En anmeldelse i LA Times av Tim Higgins’ “Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century” sier at boken «tar glansen av Musk”.

«Enestående» tilgang til detaljer

Med Isaacson får sannsynligvis Musk det han forventer. Om den blir i tråd med Isaacsons biografi om Steve Jobs, så ble boken skrevet med «enestående» tilgang til detaljer om Jobs’ liv og den ble berømmet for godt språk og emosjonell nærhet.

Annonse