Reese Witherspoons medieselskap «Hello Sunshine» har budt seg frem til flere mulige kjøpere. Apple var en av partene som var interessert, men de endte med å takke nei.

Åtte milliarder kroner

Hello Sunshine ble verdsatt til i underkant av åtte milliarder kroner takket være selskapets involvering i populære serier som «The Morning Show», «Big Little Lies» og «Little Fires Everywhere». Det ville blitt Apples største mediekjøp til dags dato hvis det hadde blitt noen avtale.

Hello Sunshine blir kjøpt av et kommende medieforetak drevet av to tidligere Disney-ledere med Blackstone Group i ryggen. Planen er å bygge opp et uavhengig underholdningsselskap.

Fortsetter samarbeidet

Det er ikke sagt noe om hvor mye de har betalt for Hello Sunshine, men Reese Witherspoon og nåværende administrerende direktør Sarah Harden vil bli sittende i styret for det nye selskapet og vil fortsatt drive det.

Annonse

Selv om Apple ikke kjøpte Hello Sunshine vil de to selskapene fortsette samarbeidet. Hello Sunshine er ansvarlig for «The Morning Show», og det er involvert i flere kommende Apple TV+-prosjekter, herunder «Surface» med Gugu Mbatha-Raw i hovedrollen, «The Last Thing He Told Me» med Julia Roberts og countrymusikk-realityserien «My Kind of Country». 

Snuser på andre filmstudioer

Ferske rykter antyder at Apple utforsker andre kjøpsmuligheter og at selskapet har uttrykt interesse for filmstudioet A24. A24 står bak suksessfilmer som «Hereditary», «Moonlight», «Lady Bird» og «Midsommar» og har allerede en innholdsavtale med Apple.

A24 og Apple har inngått samarbed om «Mr. Corman» og «On the Rocks» og de kommende filmene «Sharper», «The Sky is Everywhere», «The Tragedy of Macbeth», «Bride» og flere andre.

Kilde: MacRumors

Annonse