Cruellas Emma Stone vurderer å gjøre som Black Widows Scarlett Johansson: Saksøke Disney for parallellutgivelsen av Cruella på Disney + og på kino.

Cruella de Vil

Emma Stone vurderer å saksøke Disney for utgivelsen av Cruella på Disney +. Krimkomedien hadde premiere 28. mai samtidig på kino og Disney + (for abonnenter med Premier Access-tillegget). Filmen ble ansett som en suksess både av publikum og kritikere, men billettinntektene var ikke spesielt imponerende. Mange kommentatorer trakk frem hybridutgivelsen som en av årsakene til den labre publikumsoppslutningen på kino.

Natasha Romanoff

Disneys siste dobbeltdebut var Black Widow. Selv om Marvel-filmen hadde solide besøkstall første weekend på kino – tross pandemien – mener Scarlett Johansson à la Natasha Romanoff, å ha lidd store tap – opp mot en halv milliard kroner. 

Scarlett Johansson anla søksmål mot Disney med henvisning til at Black Widows Disney +-utgivelse brøt med kontrakten de hadde inngått. Johanssons honorar er betinget av filmens billettinntekter, noe hun mener ble redusert av Premier Access-modellen. 

Annonse

Flere kommer etter

Etterat Scarlett tok affære ser det ut til at flere kommer etter. Emma Stone later altså til å bli den neste.

Som Politainment skrev igår, Black Widow-stjernen Scarlett Johansson saksøker Disney for å prioritere strømming: Vinner Scarlett Johansson frem med sitt søksmål kan det åpne for at andre filmstjerner som har fått ren kinopremiere endret til parallell kino/strømming, krever kompensasjon.

Kilde: Screen Rant

Annonse