Biden-administrasjonen omtaler konservative motstandere av covid 19-vaksinasjonen som farlige og ekstreme, og legger opp til en mer aggressiv holdning i et forsøk på å få igjennom sin politikk.

Hardere tone

Det hvite hus slår hardere tilbake mot republikanske politikere og konservative aktivister som bekjemper Biden-administrasjonens dør til dør-aksjoner for å øke vaksinasjonsraten. De søker også å ramme sosiale medier og nyhetsshow som fremmer vaksinemotstand.

Den store feiltolkningen er at de maler frem et bilde av en haug med føderale tjenestemenn som banker på døren og pålegger deg å gjøre noe du ikke vil. Det er absolutt ikke tilfelle, de er pålitelige samfunnsborgere – ikke myndighetspersoner. Jeg tror frakoblingen ligger der.

Anthony Fauci, National Institute of Allergy and Infectious Diseases

«Treffer deg midt mellom øynene»

Fauci sa at 99,5 prosent av dødsfallene på grunn av covid rammer mennesker som ikke er vaksinert: “Slike fakta treffer deg midt mellom øynene.”

Pressesekretær Jen Psaki sa som svar på at representanten Marjorie Taylor Greene fra Georgia sammenlignet Biden-administrasjonens vaksinasjonskampanje med nazisme, at Det hvite hus “tar ikke medisinske råd fra Greene».

Annonse

Jeff Zients, Det hvite hus’ covid-talsmann, har irettesatt de republikanske myndighetene i Missouri som i en tweet hevdet at myndighetens «agenter» gikk fra dør til dør for å «påtvinge folk vaksinasjon».

Fjerne feilinformasjon fra sosiale medier «uten å vike»

Democratic National Committee sier de har planer om å ta i bruk mer aggressiv faktasjekking og å sørge for å fjerne feilinformasjon om vaksiner fra sosiale medier og masse-SMS-er.

Vi er forpliktet til å holde arbeidet med å vaksinere hver enkelt amerikaner adskilt fra politikken slik at vi kan redde liv og få økonomien på fote. Bevisste forsøk på å spre feilinformasjon skader folkehelsen. Det vil vi renske ut uten å vike.

Talsmann for Det hvite hus

Polariserende

Tidligere har Det hvite hus forsøkt å ignorere sine mest høylytte kritikere for ikke å gi dem oppmerksomhet. Den nye tilnærmingen er en erkjennelse av at målet om 70 prosent vaksinasjon på landsbasis pr. 4. juli var altfor optimistisk, om ikke naiv. Med den skjerpede tonen blir det vanskeligere å overbevise vaksineskeptikerne (de ti minst vaksinerte statene ble alle vunnet av Donald Trump i 2020), og antivakserne som allerede var ganske høyrøstet, får øket støtte av republikanerne som ivrig motsetter seg Biden-ledede initiativer.

Turning Point USA

Fox News har de siste ukene intensivert kritikken av Bidens dør til dør-strategi. I tillegg er strategien topptema i konservative innlegg på sosiale medier og i SMSer. 

Charlie Kirk, medstifter av den konservative studentorganisasjonen Turning Point USA, sa på Fox i forrige uke at han har startet en «massiv PR-kampanje» mot myndighetenes “apartheid”-lignende vaksinasjonskampanje.

Turning Point USA har massedistribuert SMS-meldinger med oppfordringer om å signere underskriftskampanjer: “Biden sender muskelbunter fra dør til dør for å få deg til å ta covid 19-vaksine. Signer kampanjen: Ingen medisinske razziaer i Amerika.”

«Tar våpnene og Bibelen fra folk»

I et intervju med Right Side Broadcasting antydet representanten Madison Cawthorn at administrasjonen bruker dør til dør-kampanjen som et middel til å «ta våpnene og Bibelen fra folk».

Organisasjoner som feilinformerer gjør både nasjonen og de som jobber for å redde liv og få avsluttet pandemien en bjørnetjeneste. 

Jeff Zients, covid-talsmann Det hvite hus

Også Psaki sa at det er «bjørnetjeneste for landet» å spre desinformasjonen: 

Mangel på nøyaktig folkehelseinformasjon inkludert effekten og tilgjengeligheten av vaksiner, er bokstavelig talt å drepe mennesker.

Jen Psaki, pressesekretær Det hvite hus

Folk endrer holdning

Covid Collaborative, en av gruppene som deltar i dør til dør-kampanjen, sier at de allerede ser en holdningsendring blant folk. De slenger døren i ansiktet på deg med et «jeg skal ikke vaksineres». De konservatives motstand har gitt folk som i utgangspunktet var skeptisk, argumenter og styrke til å stå imot vaksinepresset. 

De konservatives løgner skaper “sekter” av uvaksinerte der viruset sprer seg fritt. Det er ulogisk og potensielt en dødsdom. Retorikken blir koordinert av folk på store medieplattformer med interesse av å bekjempe den nåværende administrasjonen.

Covid Collaborative

Kilde: Politico

Annonse