Gettr, en ny sosial medieplattform ble lansert igår som et alternativ til de store big tech-kontrollerte plattformene. Det er Donald Trumps tidligere rådgiver Jason Miller som står bak.

Basert på prinsippet om ytringsfrihet

Gettr dukket opp i appbutikker i juni og ble formelt lansert igår. Miller er administrerende direktør for satsningen som har hovedkontor i New York.

Guo Wengui, en kinesisk eksilmilliardær og politisk aktivist, har investert i firmaet uten å ha noen direkte rolle i Gettr.

Jeg tror mange mennesker ser behovet for en ny sosial medieplattform som virkelig er basert på prinsippene om ytringsfrihet, som hverken sensurerer eller stenger folk ute. 

Jason Miller

«Ikke-partisk sosialt nettverk»

Gettr som ved første øyekast ser veldesignet og funksjonell ut med Twitter-lignende funksjoner, annonserer seg selv som et ikke-partisk sosialt nettverk for mennesker over hele verden.

Miller har uttalt at han “håper at Trump vil bli med på plattformen, men Trump har ikke bidratt til å finansiere Gettr og han må selv vurdere sine muligheter”.

Annonse

Tidligere President Trump ble permanent utestengt fra Twitter og er suspendert av Facebook i to år.

Rumble

I forrige måned sluttet Trump seg til videodelingsplattformen Rumble. Trump har ikke sluttet seg til andre sosiale nettverk som Parler eller Gab, men Gab har opprettet en konto for ham hvor han legger ut e-postuttalelser.

At lanseringen av Gettr ble lagt til USAs nasjonaldag 4. juli, var nok ingen tilfeldighet.

Jason Miller forsøker å skape blest om Gettr hos konkurrenten Twitter.

Kilde: Epoch Times

Annonse