Kunstprosjektet “The Big Dream” handler om å drømme stort. Prosjektet vil samle individuelle drømmer fra en mengde mennesker fra hele kloden og la kunstnere illustrere dem i et gigantisk kunstverk. 

Først Cyber, så Space

Det endelige verket vil bestå av hundre tusen drømmer og det blir trolig det største antall mennesker som noen gang har samarbeidet om et kunstverk.

Den første destinasjonen for kunstverket vil være cyberspace. Den neste vil være tyve kjente arkitektoniske steder rundt om i verden. Den tredje destinasjonen vil være verdensrommet – i januar neste år tar en astronaut det ombord i SpaceX og bringer det til den internasjonale romstasjonen ISS. 

Det handler om å drømme stort

Big Dream-prosjektet vil på den internasjonale fredsdagen 21. september, bli projisert på museer, slott, historiske bygninger, innovasjonssentre og severdigheter i London, New York, Jerusalem, Wien, Lisboa, Tokyo, Melbourne, Chengdu, Rajasthan, Ottawa, Rio de Janeiro etc. 

Annonse

Fra Norge har prosjektet plukket ut Hamar-kunstneren Kari Bjertingstad som er kjent for farverike bilder “med skråblikk”. 

– Dette er et utrolig spennende og litt utenomjordisk prosjekt. Jeg gleder meg til å sette form og farve på andres drømmer og tanker om fremtiden, sier Bjertingstad til Hamar kommunes nettside.

Kunstinteresserte aliens?

Fra ISS skal kunstverket vises med jordkloden som bakgrunn. Det blir første gang noensinne at et kunstverk vises i verdensrommet – og selve syretesten på kunstinteressen blant aliens.

Om du ønsker å delta med din store drøm, kan du melde deg på her.

Annonse