Etter et halvt århundres ventetid får 82 år gamle Wally Funk endelig sin tid blant stjernene. Blue Origin kunngjorde idag at 82-åringen er invitert med som æresgjest på romferden 20. juli. 

Trente for NASAs program i 1961

Wally Funk vil innta fjerde sete på den første bemannede flyvningen med romskipet New Shepard. Hun får reise sammen med grunnleggeren av Blue Origin, Jeff Bezos, broren Mark og den fremdeles ukjente auksjonsvinneren som la 140 millioner kroner på bordet for en ti minutters romferd. 

Wally Funk trente for NASAs Mercury-program, men fikk ikke bli med. I 1961 gjennomgikk hun og tolv andre kvinner i privat regi samme opplæring, trening og testing, som de syv mennene NASA valgt til Mercury 13-programmet.

Funk var den yngste kvinnen som ble uteksaminert fra programmet, og hun ble fortalt at hun «hadde gjort det bedre og fullført programmet raskere enn noen av gutta».

Annonse

Har 19 600 flytimer

Funk tilbrakte til og med ti timer og 35 minutter i en sensorisk deprivasjonstank, mere enn den kjente astronauten John Glenn. Hun har mer enn 19 600 flytimer og hun har lært over 3000 mennesker å fly private og kommersielle fly.

Men hun trenger ikke all denne erfaringen for å fly med Blue Origins New Shepard. Det er designet for at praktisk talt alle skal kunne bli astronaut etter få timers sikkerhetsinstruksjoner.

Les også: Hvem som blir med Jeff Bezos til himmelen er avgjort

Eyewitness News

Annonse