Elon Musk kan være kontroversiell og lite forutsigbar, men kjedelig eller redd for å gjøre som han vil, er han ikke.

Ikke ekstravagant akkurat

De fleste styrtrike mennesker lever mer ekstravagant enn Elon Musk. For en stund siden fikk han oppmerksomhet for å planlegge å selge sin ganske imponerende eiendomsportefølje. Han la ikke bare planer, han gjennomførte dem også og er såvidt verden vet, mer eller mindre “hjemløs” for tiden. Ifølge en tweet bor han på SpaceX-området i et prefabrikkert hus til drøyt 400 000 kroner.

Huset billigere enn bilen

“Mitt primære hjem er bokstavelig talt et hus til 50 000 dollar i Boca Chica/Starbase som jeg leier fra SpaceX. Det er ganske fantastisk skjønt,”twitret Musk. 

Musk eier altså ikke huset selv, men leier det av SpaceX. Det er den billigste modellen av et prefabrikkert, flyttbart hjem kalt Boxabl Casita. Boxabl antydet i november 2020 at de hadde levert en enhet til en “mystisk A-liste-klient” i Boca Chica.

Annonse

Oppdatert for 200 000 kroner

Casita har en grunnflate på seks ganger seks meter og kan sendes eller slepes (av en Model X som tweeten under viser). Å sette det opp tar alt fra en time til en dag avhengig av oppsett og tilkoblinger. Prisen starter på 50 000 dollar for et hus som er laget for å «vare livet ut». Det er i utgangspunktet en firkantet boks inndelt i soverom, kjøkken, bad og stue, alt velorganisert med god takhøyde og det meste man har behov for i et hjem – inkludert strykebrett og air condition. Musk opplyser at han har oppdatert huset for rundt 200 000 kroner, litt ekstravagant er han med andre ord.

Etter at Boxabl Casita ble lagt merke til av Musk har det lille firmaet begynt å fantasere om mer enn å bygge boliger på jordkloden. De presenterte nylig et Mars-konsept som også kan brukes til medisinske eller militære formål i katastrofe- og konfliktområder. 

Kilde: Teslarati

Annonse