Slik gjallet det fra scenen på den gigantiske Bitcoin konferansen i Miami, USA som gikk av stabelen den første helgen i juni.

Journalist: Geir Magnus Jenssen

Bitcoin Miami 2021

Max Keiser, en av de aller mest vokale Bitcoin maksimalistene er på scenen i Miami under en de største seansene på Bitcoin Miami 2021.

Han står på scenen og skriker av full hals «F**k Elon, We’re not selling».

Max Keiser.

En muligens lite gjennomtenkt uttalelse som kan slå tilbake om godeste Elon Musk får snusen i dette. Keiser delte scenen med Michael Saylor, en annen av de aller mest kjente Bitcoin forkjemperne.

Annonse

Disse to herrene var to av en lang liste med store navn i kryptovalutaens verden som inneholdt blant andre: senator Cynthia Lummis, Jack Dorsey, Ron Paul, Tony Hawk, Dan Held og mange flere.

Hva skal vi si? Max Keiser vet å skaffe PR for seg selv:

Max Keiser var gjest hos Tim Pool i vår:

Ufattelig Velstand i Miami

Det var penger i luften. Buzzwords og kryptolingo fløt lett rundt blant deltagerne, som NFT, BTD, blockchain, tokens, Diamond Hands. Det var en hektisk energi.

Slik var stemningen på Bitcoin 2021, en og annen samling av digitale valutaentusiaster drevet av et magasin oppkalt etter kryptovalutaen.

Fjorårets begivenhet ble naturligvis utsatt. Men på fredag ​​og lørdag kom minst 12.000 mennesker ned til Miami for å gjøre opp for tapt tid, og strømmet til den største Bitcoin-konferansen i verden og den første store personlige forretningskonferansen siden pandemien startet.

Følelsen av å møtes personlig, innendørs, i en mengde for første gang på mer enn et år var elektrisk. Alle klemte og ingen brukte maske. Penger ble sendt mellom digitale lommebøker. Konferanse-swag inkluderte neon fanny-pakker, festivalarmbånd og en Lamborghini-bil. Sjargongen – stablecoins, peer-to-peer, private nøkler – strømmet mellom alle. Og drinker, mange drinker.

Et vulkanutbrudd av kreative og entreprenører

I noen dager var byen en rasende ildkule av økonomi, teknologi og gledelig anarki, med ufattelig rikdom og desperat streven.

Bitcoin 2021 varslet tilbaketrekningen av pandemien, med venner og kjente og det som hører hjem på en forretningskonferanse: merkede plastsolbriller, fargerike sponsorboder, inngangspass og paneler. Noen fremmøtte hadde business casual. Andre så ut som om de var klare for en musikkfestival.

Det var et annet tegn på at den ofte absurde verden av digitale valutaer var på vei mot mainstream aksept, eller i det minste mainstream nysgjerrighet.

Siden slutten av fjoråret har Bitcoin vært på en vill tur og satt prisrekorder. Selv et dramatisk stup fra det høyeste 64 000 dollar i april til 36 000 dollar i mai, dempet nå ikke humøret. Wall Street-bankfolk, institusjonelle investorer og senator Cynthia Lummis, en republikaner fra Wyoming, kom alle til Miami.

Kryptovaluta – En ny økonomi?

Var alle der for å planlegge, revolusjonere det globale økonomiske systemet eller bare for å bli rik?

Flere deltakere fortalte at arrangementet feiret at pandemien virkelig var slutt. Køen fredag ​​morgen for å komme inn på konferansen strakte seg mer enn en kilometer. Det var den største mengden man hadde sett på mer enn et år.

Andre var rett og slett der for å feste. Baren åpnet med en gang og hadde like mange folk som kaffebaren.

«Du blir millionær«

Det var en grunn til at dette var i Miami og ikke i New York, San Francisco eller Los Angeles. Byen har gått inn for å bli verdensledende på krypto.

Bitcoin A.T.M.s strødde Wynwood-området. En kryptokursutveksling kalt FTX kjøpte nylig navngivningsrettighetene til Miami Heat’s arena. Miamis ordfører, Francis Suarez, kunngjorde i år at byen ville akseptere skattebetalinger i kryptovaluta, la sine ansatte innkassere lønn i Bitcoin og de forsker på om de kan ha krypto i byens saldobok. Det som er helt sikkert er at dette er en bevegelse som ikke lar seg skremme av noen, ikke engang et kryptokræsj eller noen tweets fra Elon. Så er det bare å glede seg til Bitcoin 2022, som garantert kommer til bli enda større med fest og glede!

Annonse