Rimac Automobili er en kroatisk bilprodusent med hovedkontor i Sveta Nedelja. Deres første modell, Concept One, var verdens raskeste elektriske kjøretøy da den kom. Bilen ble avduket på Frankfurt Motor Show i 2011 og satt i produksjon i 2013. 

Concept Two, 1914 hk

På 88. Genève International Motor Show 2018 presenterte selskapet sin annen modell, Concept Two, men det skulle ta tre år for Rimac å komme så langt at de kunne vise frem produksjonsversjonen av den elektriske superbilen. 

Den nylig avdukede Nevera (oppkalt etter brå middelhavsstormer i Kroatia) har som forrige modell fire motorer – én på hvert hjul – som tilsammen yter 1914 hk, men det er kommet en rekke endringer som forbedrer aerodynamikken. Batteriytelsen er også klar, 120 kWh-batteriet anslås å gi en rekkevidde på 550 kilometer.

Ansiktsgjenkjenning som tenningsnøkkel

Ladesystemet på 500 kW kan tilføre Nevera 80 prosent lading på bare 19 minutter, men det er fremdeles ikke mange stasjoner som tilbyr så stor ladekapasitet.

Annonse

Det er ikke kommet omtale av ansiktsgjenkjenningssystemet som fungerer som tenningsnøkkel (det følger fortsatt med en konvensjonell nøkkel). En kommende Driver Coach-funksjon vil kombinere AI med bilens 13 kameraer, 12 ultralydssensorer og seks radarer. Driver Coach AI vil ikke være klar før i 2022, men den gir løfter om å hjelpe deg å bruke superbilen til mer enn å flagre penger og sosial status.

Fremdeles fysiske knapper

Rimac prøver å balansere forholdet mellom en flom av digital informasjon og fysiske kontroller. Du får tre hovedskjermbilder og en tilsynelatende nødvendig mobilapp (med ytelsesdata), men det er fortsatt en rekke fysiske knapper for ting som kjøremodus og vinduer.

Største utfordring: Å skaffe en

Som for superbiler flest er den største utfordringen å skaffe seg en. Selv om du har de rundt tyve millioner kronene den vil koste, er det en reell hindring at det bare vil bli produsert 150 stykker av bilen – og de vil sannsynligvis ganske fort bli snappet opp av mennesker som allerede har alt, når Rimac begynner å ta imot ordrer.

0–300 på 9,3 sekunder

Nevera er litt raskere enn Teslas neste generasjons Roadster med 0–100 på 1,97 sekunder, 0–300 km/t på 9,3 sekunder, det siste er 2,5 sekunder raskere enn opprinnelig estimert. Toppfarten blir 415 km/t. 

Rimac Automobili utvikler og produserer elektriske sportsbiler, drivverk og batterisystemer. Selskapet ble grunnlagt i 2009 av Mate Rimac i Kroatia.

Kilde: Rimac Automobili

Annonse