Kamau Bobb ble igår avskjediget fra Googles mangfoldsteam etter at et antisemittisk blogginnlegg han skrev i 2007, ble kjent.

Oppdatert, 4. juni, 04:00:

Google sier nå at Kamau Bobb ikke lenger jobber hos dem etter innlegget han forfattet i 2007 ble brettet opp i media.

Kilde:
The Verge

Annonse

Sparket fra Googles mangfoldsteam

Google uttalte til Jewish Journal at “vi fordømmer utvetydig tidligere skrifter av et medlem av mangfoldsteamet vårt som har dypt fornærmet medlemmer av vårt jødiske samfunn”.

Kamau Bobb var Googles globale sjef for «mangfold og forskning» og seniordirektør for forskningssenteret «Equity in Computing» i Georgia. Han hevdet i 2007 i et personlig blogginnlegg at jødene har en «umettelig appetitt på krig og drap».

Hvis jeg var jøde …

I innlegget med tittelen «Hvis jeg var jøde» hevder han at Israel har «umettelig appetitt for hevngjerrig vold» og fortsetter med at «hvis jeg var jøde, ville jeg bekymre meg for min appetitt for krig og drap til forsvar for meg selv”. 

Bobb hevder i bloggen at med de grusomhetene som er blitt begått mot jøder opp gjennom historien, ville Israels oppførsel overfor libanesere og palestinere for ham hvis han var jøde, i et historisk lys være uforenlig med jødisk identitet.

Ville ikke klart synet av israelske stridsvogner med Davidsstjernen påmalt

– Jeg vet ikke hvordan jeg ville forene en jødisk identitet med oppførselen til jødiske ekstremister eller til Israel som nasjon. Detaljene ville forvirre meg. Jeg ville ikke forstå de som antyder at det er berettiget å bombe Libanon, slakte libanesere og i stor grad ødelegge Beirut for å fange noen få soldater. Jeg ville ikke forstå forestillingen om kollektiv straff, å kutte gass-, strøm- og vannforsyningen for innbyggerne i Gaza fordi de som kjemper mot Israel angriper Israel. Min samvittighet ville ikke klare synet av israelske stridsvogner med Davidsstjernen påmalt, buldre gjennom Ramallah.

Refleksjoner om krystallnatten

Googles mangfoldssjef fortsetter med å si at hvis han var jøde, ville hans refleksjoner om krystallnatten gi ham smerter med tanke på den hevn og vold palestinere og muslimer er utsatt for.

– Mitt intellekt ville overbevise meg om at det ikke er så enkelt. Jeg tror den hevn og vold som palestinere og muslimer idag opplever ikke er forankret i deres identitet, men snarere i deres erfaring med den nasjonen som ble bygget etter annen verdenskrig. 

… la summen av historisk lidelse og slakt forsvare at jeg lar andre lide …

Mine refleksjoner om krystallnatten ville få meg til å forstå at dette nettopp er de menneskelige følelsene som jeg som jøde skulle forstå og som jeg ville føle meg tvunget til å lindre. Jeg kunne ikke la summen av historisk lidelse og slakt forsvare at jeg lot andre lide.

… umettelig appetitt på krig og drap …

Hvis jeg var jøde, ville jeg være bekymret for min umettelige appetitt for krig og drap for å forsvare meg selv. Selvforsvar er utvilsomt et instinkt, men det ville gitt meg en følsomhet overfor andres lidelse. Min største pine ville være om jeg feiltolket min historiske identitet og transformerte min menneskelige medfølelse til selvrettferdig straffrihet.

Kilde: Kamau Bobb, Jewish News

Annonse