Første kanadier i verdensrommet, astronauten Chris Hadfield er kjent for sin vektløse versjon av David Bowies “Space Oddity” som på YouTube er vist nesten 50 millioner ganger. I tillegg er han kjent for tre romferder, to romfergeoppdrag og for å ha vært sjef på den internasjonale romstasjonen. 

Jeg har sett utallige ting på himmelen

Nå heller Chris Hadfield litt kaldt vann i årene på dem som kobler ethvert uidentifisert luftfenomen opp mot fremmed intelligens fra universet.

… men kobler det ikke til intelligent liv i et annet solsystem

«Jeg har sett utallige ting på himmelen som jeg ikke forstår,» sa han under et radioprogram på den statlige kanadiske kringkasteren CBC. «Men å se noe på himmelen som du ikke forstår for umiddelbart å konkludere med at det er bevis for intelligent liv i et annet solsystem, er toppen av dårskap og manglende logikk.»

Kommentarene kom en uke etter at nyhetsmagasinet 60 Minutes sendte et mye diskutert innslag om UFOer. Hadfield la til at han mener det er sannsynlig at det er liv andre steder i universet:

Annonse

Men til tross for vår søken har vi frem til nå ikke funnet bevis for liv noe annet sted enn på jorden.

Pentagon frigir UFO-materiale

Frigivelse av amerikanske militæres dokumentasjon av slike fenomener de siste årene, har ført til krav om større åpenhet. Neste måned skal en uklassifisert rapport fra amerikanske etterretningsbyråer overleveres Kongressen.

Les også: Pentagon bekrefter nye UFO-videoer

Kilde: Cnet

Annonse