Oppdatert, se siste del av artikkelen.

En Facebook-innsider har lekket et dokument til Project Veritas som viser at Facebook graderer kommentarer og innhold for “drastisk å redusere brukernes eksponering for vaksine-tvil”.

Innhold klassifiseres og holdes nede

Et annet lekket dokument tar for seg hvordan vaksineskeptisk innhold og kommentarer kan klassifiseres og holdes nede for “ikke å bidra til vaksineskepsis og/eller motstand”. “Vi graderer innhold etter skadepotensiale og hvor mye kontekst som kreves for å evaluere skade”.

Facebook bruker algoritmer for å klassifisere “vaccine hesitancy”. Uten at brukeren vet om det tildeles hen en ‘Vaccine Hesitancy Score’ (VH Score). «Basert på poengsummen degraderer de kommentaren eller isolerer den, avhengig av innholdet.»

Tester brukernes «autoritative helse»

Innsideren, en «datasentertekniker» hos Facebook, har også avslørt at Facebook har kjørt en test på halvannen prosent av sine 3,8 milliarder brukeres “autoritative helse” med fokus på kommentarseksjonene.

Annonse

Målet er å kontrollere innholdet før det blir til og de gjør det på siden din uten at du blir oppmerksom på det.

Facebook-innsider

«Et voldelig ekteskap der ektefellen er redd for å snakke»

Vaksineskepsis deles i to nivåer, «Alarmisme og kritikk» og «Indirekte vaksinemotstand» som inkluderer vaksinevegring og «sjokkerende historier» som kan avskrekke andre fra å ta vaksinen. Algoritmen markerer nøkkelord for å avgjøre om en kommentar kan bli stående eller ikke, men åpner for menneskelig vurdering i tvilstilfeller.

Facebook er som et voldelig ekteskap der ektefellen ikke har tillatelse til å snakke om hva som skjer i ekteskapet … Det er veldig belastende.

Facebook «Data Center Facility Engineer»

Facebook ikke svart på Fox News’ anmodning om kommentar.

Oppdatering, nye retningslinjer for godkjente meninger:

Facebook vil ikke lenger fjerne innlegg som hevder at Covid-19 er menneskeskapt

Facebook har idag (27. mai) oppdatert sine retningslinjer for innholdsmoderering rundt covid 19 og vil fra nå av tillate brukerne å legge inn påstander om at covid 19 er et menneskeskapt virus. Beslutningen kommer noen dager etter at The Wall Street Journal publiserte en rapport som hevder at forskere ved Wuhan Lab i november 2019 fikk influensalignende symptomer og måtte på sykehus. Avisen er blitt kritisert for å publisere en rapport basert på spekulasjoner.

Selskapet ga følgende uttalelse:

I lys av pågående undersøkelser av opprinnelsen til COVID-19 og i samråd med folkehelseeksperter, vil vi ikke lenger fjerne påstander om at covid 19 er menneskeskapt. Vi fortsetter å samarbeide med helseeksperter for å holde tritt med pandemiens utvikling og regelmessig oppdatere retningslinjene våre når nye fakta og trender dukker opp.

Feilinformasjon godtas ikke

Facebook vil tillate brukere å diskutere opprinnelsen til covid 19, men vil ikke tillate feilinformasjon. I henhold til de nye retningslinjene vil feilinformasjon bli undertrykt med popup-advarsel.

PS. Artikkelforfatteren er ikke vaksinemotstander som tidligere antydet i Politainments kommentarfelt. Algoritmesensur er et prinsipielt tema som kan sees i et videre perspektiv enn den konkrete sak.

Annonse