I januar meldte vi at Elon Musk hadde klatret forbi Jeff Bezos som verdens rikeste mann. I februar var Bezos tilbake på tronen og der har han oppholdt seg inntil for et par dager siden da han ble forbigått av Bernard Arnault, administrerende direktør og største eier i det franske luksuskonsernet LVMH. 

Størst i champagne, brennevin, velduftende kvinner og høyprofilert dårskap

LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A. er et av verdens største holdingselskaper innen alskens luksus, champagne, brennevin, velduftende kvinner og høyprofilert dårskap.

Bernard Arnaults anslåtte formue ligger for tiden på 168 milliarder dollar. Han knuffet seg forbi Bezos’ med noen skarve hundre millioner dollar og klarte å holde topplassen inntil Bezos igjen plasserte seg på toppen igår. Idag er forskjellen mellom de kamphanene på til å ta og føle på med rundt 20 milliarder dollar.

Knepent bak på tredjeplass ligger Teslas grunnlegger, rakettmannen Elon Musk med en nettoverdi på 167 milliarder dollar. Listen oppdateres kontinuerlig og følger svingningene på aksjemarkedet.

Annonse

Ulven i kashmir

Bezos har bygd sin formue som eier av internettets alt mulig-butikk Amazon. Arnault har hentet pengene sine fra et antall selskaper som produserer den ypperste luksus og alkoholholdig drikke. 

Da Arnault manøvrerte seg inn i LVMH på midten av 1980-tallet og tok kontrollen over det, ga onde tunger ham tilnavnet «ulven i kashmir.» Under hans ledelse har LVMH befestet seg som verdensledende innen luksus med underselskaper som Louis Vuitton, Dior, Celine, Moët, Hennessy og Tiffany. 

Formidabel salgsvekst

I skyggen av pandemien har LVMH de siste månedene hatt en formidabel salgsvekst spesielt til kinesiske og amerikanske kunder. Det har sendt aksjekursen opp – og med den Arnaults rikdom.

Kilde: Bloomberg

Annonse