Jeremy Kenyon Lockyer Corbell er en amerikansk dokumentarfilmskaper og samtidskunstner. I 2015 lanserte han serien Extraordinary Beliefs om vanlige mennesker og deres ekstraordinære overbevisninger. 

«Metamaterialer er fysiske bevis på utenomjordisk nanoteknologi bragt oss av UFOer»

Jeremy Corbell har laget flere overbevisende dokumentarer om paranormale fenomener, hovedsakelig sentrert rundt UFO- og bortføringstemaer, men utover det har han også besøkt nanoteknologiens verden, vært innom romfart, eksotiske fremdriftssystemer, mysteriet med Skinwalker Ranch og det han kaller “The Phenomenon». 

Han har dokumentert kirurgisk fjerning av påståtte utenomjordiske implantater og med tilgang til NASA har han filmet uregelmessige metamaterialer som angivelig er fysiske bevis på utenomjordisk nanoteknologi bragt oss av UFOer.

Corbell har også fått snakke med amerikanske tjenestemenn og CIA-ansatte som på dødsleiet har hevdet å avsløre sannheten om UFOer og myndighetenes tildekking av virkeligheten.

Annonse

Corbells filmer viser hvordan troverdige menneskers ekstraordinære ideer, tro, overbevisning og (påstått) viten, kan skape tvil om våre etablerte ideer og kanskje få oss til å revurdere våre overbevisninger.

Hvis du har hørt om Nevadas beryktede «Area 51» er det på i utgangspunktet grunn av Bob Lazar. Han er vitenskapsmannen som i 1989 dukket opp på TV-er verden over og fortalte at han hadde jobbet der, han hadde vært involvert i «reverse engineering» av flyvende tallerkener og at han hadde sett små små grønne menn.

Reverse engineering

Reverse engineering er en arbeidsmetode hvor man tar utgangspunkt i et ferdig produkt, plukker det fra hverandre og analyserer det på den måten å kartlegge hvordan det fungerer.

Et samlebegrep for alt vi tror myndighetene holder skjult om overnaturlige fenomener knyttet til himmelrommet

Bob Lazar gikk noe tilbake på sine påstander om grønne menn og dissekrering av flyvende tallerkener, men det er gått endel år og Area 51 har siden etablert seg som samlebegrep for alt vi ikke vet eller tror vi vet eller tror myndighetene holder tilbake av informasjon om overnaturlige fenomener knyttet til himmelrommet.

Dokumentarfilmskaperen Jeremy Kenyon Lockyer Corbell bestemte seg for å besøke Lazar i et forsøk på å få en forklaring på hvorfor beviset på hva han hevdet tre tiår tidligere, ennå ikke er kommet.

Area 51

I «Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers» gjør Corbell et forsøk på å utforske hvordan Lazars «virkelighet» ikke er den samme som vår. Han fokuserer på Lazar, løgndetektor-testene og hypnosen han har gjennomgått for å «verifisere» påstandene hans. Corbell intervjuer også Lazar-popularisereren George Knapp om hvorfor han fortsatt tror på Lazar.

Lazar selv kan bli litt spiss overfor all vantroen han er blitt møtt med. At myndighetene fremdeles skjuler det han påstår å ha jobbet med fremstiller han som “opprørende undertrykkelse av vitenskap”. Lazar har blitt raidet av politiet og latterliggjort av det vitenskapelige samfunnet, så litt paranoia er forståelig.

Trussel mot selvfølgelige sannheter

Konspirasjoner og ekstraordinære overbevisninger er idag etablerte fenomener både i politikk og samfunnsliv. Jeremy Corbells filmer er tankevekkende. Ikke bli overrasket om du kommer i tvil om dine mest selvfølgelige sannheter etter å ha sett noen av dem. Area 51 er en av dem. Fascinerende er de alle, men la dem ikke gå til hodet på deg.

Kilde og mer stoff: Extraordinary Beliefs

Annonse