Sør-Koreas sikkerhetstjeneste har avdekket at flere farmasøytiske selskaper har hatt besøk av nordkoreanske hackere.

Innbruddsforsøk hos legemiddelprodusenter

Hackergrupper støttet av den nordkoreanske stat har gjort flere innbruddsforsøk hos helsemyndigheter, vaksineforskere og legemiddelprodusenter.

Ifølge sydkoreansk sikkerhetstjeneste har Nord-Korea forsøkt å stjele den amerikanske vaksineprodusenten Pfizers data om koronavaksiner og behandling.

PFIZER ER BLITT HACKET og Det er blitt gjort forsøk på å stjele vaksine- og helseteknologi.

Ha Tae-Keung, sydkoreansk parlamentariker og medlem av landets sikkerhetskomité

Ha Tae-Keung sier ikke når hackingen fant sted eller om hackerne faktisk klarte å stjele datamateriale.

Annonse

Offisielt ingen koronatilfeller i Nord-Korea

Allerede ifjor prøvde nordkoreanske hackere å gjøre digitale innbrudd hos medisinske firmaer, inkludert vaksineprodusentene Johnson & Johnson, Astra Zeneca og Novavax.

Også sydkoreanske vaksineutviklere er blitt utsatt for nordkoreanske hackerangrep, men den sydkoreanske sikkerhetstjenesten sier at forsøkene ikke har lykkes.

Offisielt er det ingen koronatilfeller i Nord-Korea – men sannheten er sannsynligvis en annen. Internasjonale helseeksperter tror at landet faktisk hadde en epidemi før grensene ble stengt for rundt ett år siden.

Økonomiske motiver

Ekspertene tror imidlertid ikke at landet ønsker tilgang til vaksinedata for å vaksinere folket. Det ligger sannsynligvis penger bak. Landets kasse er skrantende og vaksineteknologi kan selges for dyre penger, noe som kunne bli et kjærkomment tilskudd til statskassen.

Nord-Korea forventes å motta to millioner doser av Astra Zenecas koronavaksine i løpet av få måneder.

Kilde: Reuters

Annonse