En leser, FM, kaller Apple et “woke drittselskap som automatisk sletter Telegram-appen med mindre man går gjennom en prosedyre”. Han la ved en skjermdump som viser prosedyren.

«Politisk uavhengig gruppe»

Om det stemmer kan det tyde på at Apple strammer inn sitt forhold til Telegram etter at de i januar ble saksøkt av Coalition for a Safer Web, en «politisk uavhengig gruppe som arbeider for å fjerne ekstremistisk innhold fra sosiale medier», med krav om at Apple skal forby Telegram på App Store ettersom de ifølge søksmålet, “ikke har klart å moderere ekstremistisk og voldelig innhold”.

Coalition for a Safer Webs president Marc Ginsberg, tidligere amerikansk ambassadør i Marokko, sier at «Telegram skiller seg ut som superspreder av hatefull tale, selv sammenlignet med Parler” og krever at Telegram må behandles på samme måte som Parler. 

Attraktiv ende-til-ende-kryptering

Telegram er en populær tjeneste på grunn av sin ende-til-ende-kryptering og det har gjort den attraktiv i såvidt ulike grupper som personvernere og politisk ytterliggående kretser. 

Annonse

Telegram tilbyr både lukkede, private chatterom og offentlige grupper som alle med appen installert kan følge med på. 

Da Apple fjernet Parler fra App Store, sa de at «selv om dette ikke er tilstrekkelig for å forhindre alt farlig eller hatefullt brukerinnhold, kreves det at apper har robust innholdsmoderasjon for effektivt å løse disse problemene». 

Ifølge Ginsberg bør Telegram forbys av nøyaktig samme grunner.

Kilde: The Washington Post

Annonse