Teslas sjef Elon Musk ga Bill Gates og Microsoft Zune en humoristisk kilevink med en antivax-tegneserie.

«The Plannedemic»

Musk twitret en redigert tegneseriestripe fra kunstneren Ben Garrison med tittelen «The Plannedemic». Den viste Gates’ trinnvise plan: Han sprer frykt via sykdom for til slutt å lansere obligatorisk vaksineutrulling.

Musks versjon av tegneserien er redigert. Der er det lagt inn et nytt sistetrinn i Bill Gates’ plan: Relansering av Zune, Microsofts mp3-spiller fra 2006. «Snart vil du føle rart ønske om Zune …», skrev Musk og spiller på virkningen av vaksinen.

Delt 5000 ganger

Musk slettet tweeten to timer senere etter at den var blitt delt mer enn 5000 ganger. I en oppfølgningstweet som også ble slettet, skrev han: «Dette skjer faktisk.»

Annonse

Garrison sa lørdag at han ikke hadde gitt Musk tillatelse til å legge ut tegneserien. Den var beskåret slik at Garrisons navn falt vekk.

Jeg lar ikke mitt arbeide endres av andre, og jeg gir ikke tillatelse til å legge ut endrede tegneserier. Likevel er jeg den mest trollede tegneserieskaperen i verden, så slikt skjer.

Ben Garrison, tegneserieskaper

Politisk ukorrekt

Garrison støttet blant annet president Donald Trump under valgkampen og er kjent for å være “tenke feil”. For det ble han tidligere iår suspendert av Twitter. På nettsiden sin publiserte han en følgetekst til de originale «The Plannedemic»-tegningene:

Hvorfor ble en tidligere datanerd og mogul så interessert i vaksinasjon og sykdom? Muligens fordi han er verdt over 100 milliarder dollar og tror han eier verden. Han vil også påvirke menneskeheten. Bli kvitt overflødig menneskehet, altså.

Ben Garrison, tegneserieskaper

Gjennom Bill and Melinda Gates Foundation har Gates lenge vært en talsmann for vaksiner, inkludert de som brukes til å bekjempe COVID-19.

Microsofts Zune MP3-spiller, en iPod-konkurrent, ble lansert i 2006. Selskapet stoppet produksjonen av Zune i 2011.

Kilde: Business Insider

Annonse