En online-gamer ga seg ut som reporter i Det hvite hus og klarte å stille spørsmål til president Bidens pressesekretær.

‘Lego’-gamer lurte journalister

Vedkommende opprettet en online-profil som «Kacey ‘Lego’ Montagu» og presenterte seg som korrespondent for de fiktive «White House News». Hun lurte akkrediterte medlemmer av Det hvite hus’ pressekorps til minst fire ganger å stille spørsmål på vegne av henne ved briefinger, ifølge Politico.

Det later til at bedrageren er aktiv på spillplattformen Robolox hvor brukerne humoristisk omtaler seg selv som «Legos». Hun ville ikke avsløre sin sanne identitet overfor Politico, men uttrykte frustrasjon over hvor tafatt pressen generelt er.

Jeg elsker journalistikk og jeg synes pressekorpset gjør en dårlig jobb. I et forsøk på å få litt mere åpenhet bestemte jeg meg for å stille noen spørsmål.

Kacey ‘Lego’ Montagu

Spørsmålene videreformidlet til Jen Psaki

Tilgang til presserommet i Det hvite hus er begrenset til akkrediterte journalister. Kapasiteten ved de daglige briefingene er for tiden mere begrenset enn vanlig på grunn av korona-distansering. Av den grunn har journalister fått stille tilleggsspørsmål på vegne av andre journalister til Bidens pressesekretær Jen Psaki.

Annonse

Montagu kontaktet akkreditert presse fra blant andre The Plain Dealer, CQ Roll Call og Washington Blade, og ba dem stille spørsmål på hennes vegne. Spørsmålene ble videreformidlet til Psaki og de gjaldt temaer som Covid-19-reiseforbud, ambassader, Bidens reaksjon på at Microsoft ble hacket – og sist om Bidens forhold til tidligere president Barack Obama.

Et annet spørsmål «Montagu» ønsket svar på, handlet om åpenhet i Biden-administrasjonen, men det ble ikke videreformidlet.

Nylig har Det hvite hus referert uttalelser fra ‘Senior Administration Officials’. Hvorfor frigjør ikke Det hvite hus navnene slik at de kan holdes ansvarlig overfor det amerikanske folk?

Kacey ‘Lego’ Montagu

White House Correspondents’ Association har ikke kommentert den falske reporteren overfor Fox News.

Kilde: Fox News

Annonse