FBI arresterte sist torsdag en 28 år gammel Texas-mann for å ha planlagt å blåse et Amazon Web Services (AWS) datasenter i Virginia, USA, i luften. Hensikten var å «lamme rundt 70 prosent av internettrafikken».

Ville kjøpe plasteksplosiver

Seth Aaron Pendley forsøkte å kjøpe eksplosiver for å sprenge datasenteret, men ble avslørt av en hemmelig FBI-agent som etter tips overvåket et forum på nettstedet MyMilitia.

Ifølge tipseren planla Pendley å bruke C-4 plasteksplosiver for å angripe Amazons datasentre. I februar delte han et håndtegnet kart over Amazons Virginia-baserte AWS «med foreslåtte ruter for inn- og utgang». 

FBI-kilden introduserte Pendley for en hemmelig FBI-agent som ga seg ut for å være leverandør av eksplosiver. Pendley fikk tiltro til «leverandøren» og fortalte ham at han planla å bombe servere som ble brukt av FBI, CIA og amerikanske føderale myndigheter i alminnelighet. Han ville også ramme oligarkiet som for tiden hersker i USA.

Annonse

FBI-agenten leverte uvirksomt «sprengstoff»

8. april møtte Pendley FBI-agenten for å få eksplosiver, men “sprengstoffet” han mottok var uvirksomt. Agenten ga ham opplæring i bruk og detonering av «sprengstoffet». Da Pendley plasserte “sprengstoffet” i bilen sin og skulle til å kjøre sin vei, ble han arrestert og ransaket.

Hvis Pendley blir funnet skyldig i å planlegge å sprenge Amazons datasenter i Virginia, risikerer han opptil 20 års fengsel.

Kilde: Bleepingcomputer

Annonse