Inngår massiv avtale om streamingrettigheter.

Netflix som har sett biblioteket krympe de siste årene, har nå sikret seg en haug høyprofilerte filmer og serier.

Eksklusive streamingrettigheter til alt nytt fra Sony Pictures

Fra og med neste år vil Netflix få eksklusive streamingrettigheter til alle nye filmer utgitt av Sony Pictures etter eventuelle kino- og hjemmeunderholdning-premierer. 

Avtalen er en videreføring av Netflixs eksisterende produksjonsavtale med Sony Pictures Animation og vil nå omfatte alle sjangre og underbruk av Sony.

Annonse

Avtalen vil dekke kommende storfilmer som “Morbius”, «Uncharted» og «Bullet Train», oppfølgeren til “Spider-Man: Into the Spider-Verse” samt fremtidige utgaver av “Venom” og “Spider-Man”. Franchises som “Jumanji” og “Bad Boys” er også inkludert i avtalen. I tillegg til nye utgivelser omfatter avtalen også en rekke eldre filmer fra Sonys katalog, men det er ikke spesifisert hvilke.

Netflix har forpliktet seg til å lage en rekke nye filmer

Som en del av dette partnerskapet vil Sony tilby Netflix en første titt på filmer de planlegger å ta direkte til streaming, eller bestemmer seg for senere å lisensiere til streaming. Netflix har forpliktet seg til å lage en rekke filmer i avtaleperioden.

Lengden på og verdien av avtalen er ikke oppgitt av selskapene.

Sony Pictures er en flott partner, og vi er glad for å videreutvikle forholdet vårt gjennom en fremtidsrettet avtale som denne. Dette etablerer også en ny kilde for Netflix-filmelskere over hele verden.

Scott Stuber, sjef for Global Films, Netflix

Kilde: Engadget

Annonse