Musikkvideoen til Rick Astleys sang «Never Gonna Give You Up» fra 1987 er nå tilgjengelig i 4k-oppløsning og 60 bilder per sekund. Du kan Rickrolle i full oppløsning.

Nesten 900 millioner visninger

Den originale musikkvideoen som i skrivende stund har respektable 872.362.284 visninger på YouTube, er mest sannsynlig skutt på den tids profesjonelt videotape og har et umiskjennelig 80-tallsvideoutseende.

Sakte, men sikkert står kraftige arbeidsstasjoner og oppskalerer allverdens gamle film- og videomateriale til høyere oppløsning og bildefrekvens ved hjelp av AI. Rick Astleys «Never Gonna Give You Up» har nettopp fått 4K og 60 FPS. 

Resultatet har en viss såpeopera-effekt, motion blur-preg, det ser til forveksling ut til å være filmet på en moderne smarttelefon sånn cirka ifjor. Farvene har fått mere kontrast og kanskje er det de som kommer best ut av oppgraderingen. En Gizmodo-leser kommenterer at «det er ikke perfekt, men det er en interessant øvelse i oppskalering».

Annonse

Rickrolling

Her kan du sammenligne den «nye» Rick med den gamle:

Musikkvideoen til «Never Gonna Give You Up» er kjent som hovedkomponent i det gamle internett-meme’et ‘Rickrolling’: Folk lures til å klikke på noe, men blir ledet til musikkvideoen.

1987-hiten «Never Gonna Give You Up» toppet hitlistene i 25 land. Richard Paul «Rick» Astleys første åtte singler havnet på Top 10 Storbritannia. Da han i 1993 la karrieren på hylla hadde han solgt 40 millioner plater. 

Hva synes dere, er 4K-versjonen god nok? Hvordan ville du reagert om den var tatt opp idag?

Kilde: Gizmodo

Annonse